לידור רז כהן עבדה במשך עשר שנים כעורכת דין מצליחה, אבל למרות ההצלחה המקצועית הנושא שהכי העסיק אותה בחיים היה המשקל: "אף פעם לא הייתי רזה, לא בילדות ולא כחיילת. תמיד אמרו לי 'את יפה, אבל את חייבת לרזות'". למרות שניסתה אין ספור דיאטות, לבסוף זה היה רגע אחד שהוביל למהפך המשמעותי בחייה: "יום אחד הבת הגדולה שלי צילמה אותי בנייד ולא הייתי מסוגלת לראות את עצמי. לא האמנתי שהגעתי לגודל הזה. אמרתי לעצמי: 'די, עכשיו אני מתחילה'".
היום, לאחר שהורידה 50 קילו ממשקלה, לידור מרצה, מייעצת ומלווה לאורח חיים בריא בשיטת "17 הימים" ומנהלת הקהילה של השיטה בפייסבוק שמונה מעל 190 אלף חברות וחברים, ואחרי החגים עולה עם חנות האונליין Better&Better לאוכל ומוצרים בריאים. לכבוד חגיגות 20 שנה למגזין "מנטה" היא משתפת אותנו ב-20 המתכונים האהובים ביותר על חברות הקהילה:
נשנושים
צ'יפס שעועית
החומרים:
- שקית של שעועית ירוקה עדינה
- כף שמן זית
- מלח גס
אופן ההכנה:
1. שמים בתבנית שקית שלמה של שעועית ירוקה עדינה ושופכים מעל כף שמן זית על כל השעועית.
2. מכניסים לתנור על 180 מעלות 30-45 דק׳ (תלוי בתנור) עד שהשעועית נהיית פריכה.
3. מפזרים מעל מלח גס.
לחם טחינה
מדהים כמה שזה טעים וללא קמח!
חלבה
החומרים:
- כוס טחינה גולמית
- כוס שקדים טחונים/ קמח שקדים
- חצי כוס שומשום
- 5 כפות דבש/ סילאן ללא סוכר
- כפית תמצית וניל
- כפית קקאו
- שקדים ואגוזים
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים ושמים במקפיא עד שמתקשה.
2. חותכים לרצועות/קוביות ושומרים במקפיא.
עיקריות
ג'חנון מדפי אורז
החומרים ל-5 יחידות :
- 20 דפי אורז (מומלץ עגולים, אפשר גם מרובעים )
- 3 ביצים
- כף שמן קנולה
- כף שמן זית
- 2 כוסות מים קרים
- כף דבש
- תבלינים לפי טעם: מלח ופפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הביצים, שמן קנולה, המים, הדבש והתבלינים בקערית גדולה
2. טובלים דף אורז בבלילה ואחרי מספר שניות מוסיפים דף אורז נוסף. לוקחים את שני דפי האורז שהם דבוקים יחד ומניחים על נייר אפיה. חוזרים על הפעולה עם 2 דפי אורז נוספים ומניחים על נייר האפיה יחד חלקית על 2 דפי האורז הקודמים (כך שמתקבל סימן "אינסוף"), ומגלגלים את 4 דפי האורז כמו ג’חנון.
3. שמים בסיר וחורים על סעיף 2 עם ארבעת הג'חנונים הנוספים. אופים בסיר בתנור בחום של 250 מעלות למשך כ-10 דקות, עד שהם משחימים.
לאפה טחינה
מי אמר שלאפה צריכה להיות משמינה?
קציצות טונה
החומרים ל-15 קציצות:
- 4 קופסאות טונה במים
- 3 ביצים
- בצל
- מעט פטרוזילה
- מלח לפי הטעם
- 2 גזרים
אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל והגזר.
2. מערבבים את הבצל והגזר עם הטונה, הביצה והפטרוזיליה.
3. מגלגלים קציצות.
4. שמים בתנור או בנוטריפריי למשך 15 דקות החום של 180 מעלות.
קציצות חזה עוף
- קילו חזה עוף טחון
- בצל לבן גדול
- 5 שיני שום
- קישוא
- 2 גזרים
- פטרוזיליה
- 2 ביצים
- תבלינים לפי טעם: מלח פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה.
אופן ההכנה:
קוצצים את כל הירקות , מערבבים יחד עם הביצים וחזה העוף, ועושים קציצות ולתנור.
קובה כרובית עם פטריות ובצל
1. מרתיחים כרובית במים עם מלח.
2. כשהיא רכה שוטפים במים קרים, מסננים ועבירים את הכל לתוך חיתול בד או מגבת וסוחטים את כל המים. נשאר בצק כרובית.
3. מוסיפים ביצה וקצת מלח פלפל.
4. מקפיצים במחבת פטריות קצוצות עם בצל. תבלין שווארמה, פפריקה מעט כורכום מלח ופלפל.
5. מכינים קובות, שמים על נייר אפייה עם ספריי שמן מתחת ומעל ולתנור.
קינוחים
פנקייק מחמאת בוטנים
החומרים:
- 3 כפות ממרח שקדים
- 2 ביצים
- 5 כפיות תחליף סוכר סוויטאנגו
- חצי שקית אבקת אפיה
- 3 כפות גבינה לבנה 5%
אופן ההכנה:
לערבב את כל המצרכים ולטגן במחבת מחוממת עם מעט שמן. להגיש בתוספת מעט ריבה ללא סוכר.
עוגת גבינה
החומרים:
- 4 ביצים מופרדות
- כוס תחליף סוכר של סוויטאנגו
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- גביע גיל או שמנת חמוצה 9%
- 4 כפות קורנפלור
- חצי שקית אינסטנט פודינג וניל ללא סוכר של סוויטאנגו
- שמן זית
לציפוי:
- שמנת מתוקה 32%
- כפית תמצית וניל
- חצי שקית אינסטנט פודינג וניל ללא סוכר של סוויטאנגו
לקישוט:
שקדים קצוצים / פירות יער/ תותים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-230 מעלות.
2. מקציפים את החלבונים עם סוויטאנגו. את החלמונים מערבבים עם הגבינה והגיל או השמנת החמוצה. כשהתערובת חלקה מוסיפים את הקורנפלור ופודינג וניל. מערבבים יפה עד שהתערובת חלקה וללא בועות, ומקפלים בעדינות פנימה את הקצף של החלבונים והסוכר.
3. משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, ומוזגים את התערובת לתבנית. מיישרים ומכניסים לתנור ל-15 דקות. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים את העוגה עוד כשעה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים ל-20 דקות נוספות.
4. מוציאים את העוגה ומכינים את הציפוי: מקציפים את השמנת המתוקה עם תמצית הוניל והפודינג ללא סוכר עד שנוצרת קצפת יציבה. מורחים על העוגה שהצטננה בצורה אחידה. שומרים במקרר.
5. לקישוט אפשר להוסיף: שקדים קצוצים/פירות יער/תותים.
עוגיות שקדים
אפשר לנשנש אותן גם בפסח!
מתכונים מומלצים נוספים שנבחרו על ידי חברות קבוצת הפייסבוק "דיאטת 17 הימים":
לקבוצת הפייסבוק דיאטת 17 הימים עם לידור רז-כהן