תכינו עכשיו - תהנו אחר כך: חמש עוגיות פרווה לסיים איתן את הצום

אתם לא חייבים לאפות עוגיות, אבל אם תחליטו שלא, איך תעסיקו את הילדים בסופ"ש הארוך הזה ומה יחכה לכם בסוף הצום בקופסה אטומה ומוחבאת היטב מעל המקרר?

דינה משה

|

24.09.20 | 07:53

עוגיות ריבה כמו של פעם (צילום: דינה משה)
עוגיות ריבה כמו של פעם (צילום: דינה משה)

עוגיות ריבה עם אגוזי מלך

 

מרכיבים

30-25 עוגיות

 

  • 1 חבילת מחמאה בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 2 כוסות קמח תופח + קמח נוסף, לפי הצורך
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים

 

למלית

  • 1 כוס (או יותר) ריבת תות שדה או כל ממרח מתאים שמעדיפים
  • 200 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
  • 1 כפית הל טחון

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת המיקסר את המחמאה, הסוכר והקמח ומערבבים. מוסיפים את הביצים ואת הווניל ומעבדים עד לקבלת בצק חלק ואחיד. אם הבצק דביק מדי, מוספים בהדרגה כחצי כוס קמח. מעצבים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כחצי שעה.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מוציאים את הבצק ומחלקים אותו לשלושה חלקים. מרדדים חלק אחד למלבן. מורחים עליו שליש מכמות הריבה, מפזרים שליש מכמות האגוזים ובוזקים שליש מכמות ההל. מגלגלים לגלילה ומניחים בתבנית. חוזרים על התהליך עם יתר הבצק.
  4. אופים רבע שעה בתנור, מוציאים, פורסים לעוגיות ומחזירים לתבנית. אופים כחצי שעה נוספת, עד להשחמה קלה. מצננים ושומרים בכלי אטום.

 

 

עוגיות אגוזי לוז

 

עוגיות אגוזי לוז (צילום: דינה משה)
    עוגיות אגוזי לוז(צילום: דינה משה)

     

    מרכיבים

    45 עוגיות

     

    • 200 גרם מחמאה, חתוכה לקוביות
    • 1/2 כוס סוכר
    • 2 כוסות קמח
    • 1 כפית אבקת אפיה
    • 1 שקית סוכר וניל
    • 1/2 כפית הל, טחון
    • 1 חלמון
    • 200 גרם אגוזי לוז קלויים, טחונים גס
    • 45 אגוזי לוז, קלופים
    • אבקת סוכר (לקישוט)

     

    אופן ההכנה

    1. שמים במעבד מזון את המחמאה, הסוכר, הקמח, אבקת האפייה, סוכר הווניל וההל וטוחנים יחד עד לקבלת מסה אחידה.
    2. מוסיפים את החלמון ואת אגוזי הלוז וטוחנים שוב עד לקבלת מרקם אחידה. מעצבים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומצננים חצי שעה במקרר.
    3. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    4. מוציאים את הבצק מהקירור ומניחים אותו בקערה. את הקערה עם הבצק מניחים בקערה גדולה יותר עם קרח - כך הבצק יהיה נוח לעבודה. בוצעים חתיכות מהבצק ומגלגלים אותן לכדורי. מניחים בתבנית ומשטחים אותם מעט. נועצים בכל עוגיה אגוז.
    5. אופים 20-15 דקות עד להזהבה. מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים או שומרים בכלי אטום.

     

     

    עוגיות שוקולד

     

    עוגיות שוקולד (צילום: דינה משה)
      עוגיות שוקולד(צילום: דינה משה)
       

       

      מרכיבים

      55 עוגיות

       

      • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
      • 1/3 כוס שמן
      • 1 כוס סוכר
      • 2 ביצים
      • 1/4 בקבוקון תמצית אפיה בטעם רום
      • 1 כף שטוחה אבקת קפה נמס
      • 1/2 1 כוסות קמח
      • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס

       

      אופן ההכנה

      1. שמים את השוקולד והשמן הקערה ומכניסים למיקרוגל. ממיסים בשניים-שלושה פולסים של 40 שניות. מערבבים בין לבין, עד שהתערובת הופכת חלקה ואחידה.
      2. שמים בקערת המיקסר את הסוכר והביצים ומקציפים, מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד, הרום ואת הקפה. מערבבים כדקה.
      3. מוסיפים את הקמח ואת השוקולד צ'יפס ומערבבים עד לאיחוד. מצננים במקרר חצי שעה.
      4. מחממים את התנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
      5. מוציאים חתיכות מהבצק בעזרת כפית, מגלגלים לכדור ומניחים בתבנית. משטחים את הכדורים בעזרת מזלג.
      6. אופים 10-8 דקות, מצננים ושומרים בכלי אטום. 

       

       

      עוגיות אגוזי מלך

       

      עוגיות אגוזי מלך (צילום: דינה משה)
        עוגיות אגוזי מלך(צילום: דינה משה)

         

        מרכיבים

        20 עוגיות

         

        • 4 חלמונים
        • 1/2 כוס סוכר
        • 1 שקית סוכר וניל
        • 3 טיפות מי זהר
        • 200 גרם אגוזי מלך, טחונים
        • 100 גרם קוקוס
        • 1/2 כוס אבקת סוכר + אבקת סוכר נוספת לעיטור

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
        2. מקציפים את החלמונים עם הסוכר וסוכר הווניל במשך שתי דקות.
        3. מטפטפים פנימה את מי הזהר ומוסיפים בהדרגה את האגוזים והקוקוס. מקציפים עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט.
        4. בוצעים חתיכות מהבצק, מעצבים לכדורים קטנים ומגלגלים אותם בתוך קערה עם אבקת סוכר. מניחים בתבנית.
        5. אופים 25-20 דקות, מצננים ומפדרים באבקת סוכר.

         

         

        עוגיות בריאות

         

        עוגיות בריאות (צילום: דינה משה)
          עוגיות בריאות(צילום: דינה משה)

           

          מרכיבים

           

          • 1 כוס גרעיני חמניה
          • 1 כוס גרעיני דלעת
          • 1 כוס שומשום
          • 1 כוס קמח תופח
          • 1/2 כוס שמן
          • 2 ביצים
          • 1 כוס סוכר חום
          • קורט הל, טחון
          • קורט קינמון, טחון

           

          אופן ההכנה

          1. מחממים את התנור ל -180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
          2. מערבבים יחד את כל המרכיבים. מרטיבים את הידיים, בוצעים חתיכה מהבצק ויוצרים ממנו כדור קטן, מניחים בתבנית ומשטחים אותו מעט.
          3. אופים כ-20 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים כ-5 דקות או עד להשחמה קלה. מצננים ושומרים במיכל אטום.

           

           

          עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

           

            עוד עוגיות של דינה משה - ביסקוויטים בטעם קוקוס

             

            לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)
            לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)

             

             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            כשר פרווה
            דרגת קושי קלה
            דירוג הגולשים (1 מדרגים)
            לחצו על הלבבות כדי לדרג