משביעים ולא מכבידים: חמישה תבשילי עוף לסעודה המפסקת

איך הופכים מרכיב אהוב אך פשוט למנה חגיגית? משדכים לה תוספות כמו פול ירוק עם שום, חבושים ותפוחי אדמה, ערמונים עם סילאן, לימון כבוש או פטריות עם חלב קוקוס

Xnet אוכל

|

23.09.20 | 08:45

רוצים להתחיל את הצום שבעים אך לא מלאים מדי? העוף הוא הפתרון המושלם (צילום: שרון בנטוב, מתוך הספר ''שבוע במטבח של מרילין'')
רוצים להתחיל את הצום שבעים אך לא מלאים מדי? העוף הוא הפתרון המושלם (צילום: שרון בנטוב, מתוך הספר ''שבוע במטבח של מרילין'')

עוף עם קטניות ירוקות / מרילין איילון 

 

מרכיבים

6 מנות

 

  • 6 כרעי עוף, מופרדות לשוקיים ולירכיים (או כל חלק אחר שרוצים)
  • 1 שקית (800 גרם) פול ירוק או אפונה ירוקה או שעועית ירוקה או שילוב, קפואים ומופשרים כמה שעות במקרר
  • כ-10 שיני שום חצויות
  • 2 בצלים גדולים פרוסים
  • 1/2 צרור כוסברה קצוץ
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) דבש
  • 2 כפות רוטב סויה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה עד שהעוף מצופה היטב בתערובת התיבול. מסדרים בתבנית התנור ומכסים בנייר אלומיניום.
  2. רצוי להניח את התבנית במקרר לכמה שעות, כדי שהעוף יספוג את טעם השום, הבצל והתבלינים. עם זאת, העוף יהיה טעים מאוד גם אם תכניסו אותו ישר לתנור.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים מכוסה שעה.
  4. מורידים את נייר האלומיניום ואופים עוד 60-40 דקות, עד שהעוף מקבל צבע זהוב עמוק ויפה.
  5. מגישים עם אורז לבן.

 

מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין" בהוצאת מייזליק ספרים

 

 

חבושים עם עוף ותפוחי אדמה / מתכון של פאני אלקריב ממגדל העמק, לתוכנית של אסנת לסטר "סיר לשבת"

 

עוף עם חבושים ותפוחי אדמה (צילום: אסנת לסטר )
    עוף עם חבושים ותפוחי אדמה(צילום: אסנת לסטר )

     

    מרכיבים

    6 מנות

     

    • 2 חבושים
    • 2 תפוחי אדמה
    • 6 ירכי עוף
    • 1 כפית פפריקה מתוקה
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    2. שוטפים היטב את החבושים, קולפים אותם ומרחיקים את הגרעינים. חותכים לשמיניות.
    3. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים.
    4. מניחים בתבנית את נתחי העוף, החבושים ותפוחי האדמה. מפזרים מעל את התבלינים.
    5. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים שעה. מסירים את נייר האלומיניום ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להשחמה.

     

    אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     

    תבשיל עוף עם ערמונים וסילאן / אפרת סיאצ'י

     

    עוף עם סילאן וערמונים (צילום: אפרת סיאצ'י)
      עוף עם סילאן וערמונים(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים

      5-6 מנות

       

      • 2-1 כפות שמן
      • 1 בצל גדול, קצוץ
      • 3 שיני שום, פרוסות
      • 10-8 שוקי או ירכי עוף
      • 300 גרם ערמונים קלופים מוכנים לאכילה
      • 1/2 2 כוסות מים רותחים
      • 3 כפות סילאן
      • מלח, פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את השמן בסיר גדול על אש גבוהה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה.
      2. מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים כדקה מכל צד. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
      3. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי. מערבבים בכל 20 דקות. 

       

      ואפשר גם להכין בתנור

      חותכים את הבצל גס ולאחר שמטגנים אותו, את השום ואת העוף מעבירים אותם לתבנית. מוסיפים את שאר המרכיבים (משתמשים ב-1/2 כוס מים בלבד) וצולים ב-180 מעלות במשך כשעה וחצי. מדי פעם בודקים, ואם כבר אין נוזלים בתבנית מוסיפים מעט מים.

       

       

      עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

       

       

      שוקי עוף עם ירקות ולימון כבוש / דינה משה

       

      עוף עם ירקות ולימון כבוש (צילום: דינה משה)
        עוף עם ירקות ולימון כבוש(צילום: דינה משה)

         

        מרכיבים

        7-5 מנות

         

        • 2 כפות שמן
        • 1 בצל גדול, קצוץ
        • 1 כפית ראס אל חנות
        • 1/2 כפית פלפל שחור
        • 10 שוקי עוף או 5 כרעיים
        • 3 גזרים, פרוסים לטבעות
        • 3 פלפלים אדומים, פרוסים
        • 2 עגבניות, פרוסות
        • 1 כף לימון כבוש
        • 4 שיני שום קצוצות
        • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
        • 1 כפית מלח גס
        • כ-2 כוסות מים

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את התנור ל-125 מעלות.
        2. מחממים את השמן בסיר גדול ורחב שמתאים גם לתנור. מוסיפים את הבצל עם חצי כפית ראס אל חנות ו-14 כפית פלפל שחור, מערבבים ומטגנים כדקה.
        3. מוסיפים את העוף ומטגנים עד להזהבה על להבה נמוכה. מוציאים את הכול לצלחת.
        4. לאותו הסיר, מוסיפים את יתר המרכיבים (גם את יתרת ראס אל חנות והפלפל השחור), מערבבים, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
        5. מחזירים את הבצל והעוף לסיר ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות. מוסיפים את כוס המים השנייה ומכניסים לתנור ל-4 שעות. בודקים מדי פעם שנותר רוטב בסיר ואם צריך, מוסיפים מעט מים.

         

        עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש" 

         

         

        עוף עם פטריות וחלב קוקוס / ילנה ויינברג

         

        עוף עם פטריות וחלב קוקוס (צילום: ילנה ויינברג)
          עוף עם פטריות וחלב קוקוס(צילום: ילנה ויינברג)

           

          מרכיבים

          כ-8 מנות

           

          • 6 כרעיים או עוף גדול מחולק
          • 5 שיני שום
          • 5 ענפי תימין
          • שמן זית
          • מלח
          • פלפל שחור טחון
          • 1 בצל גדול
          • 500 גרם פטריות שמפיניון
          • 6 פטריות שיטאקה מיובשות
          • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב קוקוס

           

          אופן ההכנה

          1. מחממים את התנור לטמפרטורה המרבית במצב גריל.
          2. מנקים ומייבשים את חלקי העוף, ומניחים בתבנית. מוסיפים 4 שיני שום כתושות, עלים מ-4 ענפי תימין, 4 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב, עד שחלקי העוף מצופים בתבלינים באופן אחיד. אופים כ-15 דקות, עד שהעוף מזהיב. מוציאים מהתנור.
          3. קוצצים גס את הבצל, שן השום הנותרת ופטריות השמפיניון. שוטפים את פטריות השיטאקה ומרתיחים מים.
          4. מחממים מעט שמן זית בסיר שיכול להכיל את העוף. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את השום, שני סוגי הפטריות, ענף תימין, מלח ופלפל שחור, ומטגנים 5 דקות נוספות.
          5. מעבירים את העוף לסיר (אם לא השתמשתם בעוף קפוא, אפשר להעביר לסיר גם את הנוזלים שבתבנית), מערבבים ומוסיפים מים רותחים כמעט עד לכיסוי העוף. מכסים ומבשלים על אש בינונית כשעה. מדי פעם בודקים שהרוטב לא הצטמצם מדי ומוסיפים מים במידת הצורך.
          6. מוסיפים את חלב הקוקוס, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה חצי שעה נוספות.

           

           עוד מתכונים מצוינים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"

           

            עוד 5 עיקריות לחגיגה מצומצמת

             

            לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: ילנה ויינברג)
            לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: ילנה ויינברג)

             

             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            כשר בשרי
            דרגת קושי קלה
            דירוג הגולשים (1 מדרגים)
            לחצו על הלבבות כדי לדרג