אותו הסלט רק קצת אחרת: גספצ'ו, מרק ספרדי קר, קל להכנה ומרענן

בין הארוחות הכבדות של החגים, כדאי להקליל את העניינים עם מנות גדושות בירקות, אבל אין סיבה לאכול כל הזמן את אותו הסלט. קבלו רעיון בריא ותבלו אותו עם קרוטונים

דבי מצקיןפורסם: 22.09.20 07:15
הסרטון ארוך יותר ממשך ההכנה של המנה, מבטיחים!
התשובה למי שרוצה להקליל את העניינים בין הארוחות החגיגיות: גספצ'ו
התשובה למי שרוצה להקליל את העניינים בין הארוחות החגיגיות: גספצ'ו

מרכיבים

 

  • 1400 גרם (2 בקבוקים) עגבניות מרוסקות במרקם חלק
  • 1 כף רוטב ווסטרשייר
  • 1 מלפפון גדול, שטוף וחתוך גס 
  • 1 עגבניה גדולה, חתוכה גס 
  • 1 פלפל ירוק, נקי מגרעינים
  • 1 בצל, קלוף וחתוך גס
  • מלח לפי הטעם

 

להגשה

  • 1 מלפפון חתוך לקוביות קטנות
  • 1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 פלפל חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 בצל, קלוף וחתוך דק מאוד
  • קרוטונים קנויים

 

אופן ההכנה

  1. שמים בבלנדר את כל המרכיבים וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. מצננים היטב.
  2. ההגשה: מחלקים את המרק בין הקערות, מקשטים בירקות שחתוכים, מפזרים קרוטונים ומגישים.

 

>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש המתייחסים אל האוכל כאל רע הכרחי. אוכלים ומתלוננים: 'האוכל משמין, יש בו הרבה קלוריות,' וכדומה. אנשים אלה אינם נהנים. הם פונים אל הצד הנגטיבי ומחמיצים את כל החיוב והברכה שיש באוכל ובדרכים האין סופיות להכינו ולאוכלו. לי אין כלל ספק לגבי כוחו האדיר, בהיות אחד הגורמים המאחדים את בני האדם בעולם כולו.

אחד הדברים החשובים ביותר בחיי הוא לארח ולהגיש אוכל. כשאני מכינה ארוחה אני חשה רוממות רוח עצומה, לא רק מפני שאני רוצה שאנשים יאהבו את מה שאני מבשלת. למען האמת, כשאני רואה את פני אורחיי ברגע שהם טועמים את תבשיליי, הדבר נותן משמעות לקיומי.

הבלוג הזה מבוסס על ספרה של דבי "ליפול או לעוף", הכולל כ-60 מתכונים למנות עליהם היא גדלה ואת הסיפור האישי שלה. חלק מהמתכונים אומנם נשמעים מוכרים, אך הנגיעה של דבי הופכת אותן למנות בטעמים בלתי נשכחים.