
הצלי מערב החג עדיין במקרר? כך תוכלו לנצלו להנאתכם. הצלי נגמר? יש מתכון לאחד חדש (צילום: אנטולי מיכאלו)
מרכיבים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 1 ק"ג נתח כתף בקר, חתוך לקוביות (אפשר גם שפונדרה או פילה מדומה)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 בצלים קצוצים גס
- 1 ראש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
- 4 גזרים, קלופים וחתוכים לטבעות
- 10 שיני שום שלמות
- 2 גבעולי טימין טרי
- 2 עלי דפנה
- 2 כוסות יין אדום
- 500 גרם פסטה פפרדלה, מבושלת לפי הוראות היצרן
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר רחב וגדול, שאפשר להכניס לתנור. מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל ומטגנים אותם כמה דקות מכל צד, עד להשחמה. מוציאים ושומרים בצד, לא מכבים את האש.
- מוסיפים לסיר את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים כמה דקות עד שהירקות מזהיבים מעט.
- מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים את שיני השום, הטימין ועלי הדפנה. יוצקים את היין עד לכיסוי המרכיבים (אם חסר, מוסיפים עוד יין או מים) ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האאש ומבשלים 3 שעות, עד שהבשר רך. אפשר גם להכניס את הסיר לתנור ולאפות במשך 3 שעות בטמפרטורה של 150 מעלות.
- בסיום הבישול מפוררים את הבשר בתוך הרוטב ומבשלים 10 דקות נוספות.
- מערבבים את הפסטה עם הרוטב החם ומגישים.
* המתכון באדיבות המותג ברילה

עוד מתכון לפסטה, ברוח של חגי תשרי