למה חברות גדולות בוחרות להעביר את המשרדים שלהם ל–WeWork?

יותר ויותר חברות גדולות במשק מוותרות על המשרדים המסורתיים לטובת סביבת העבודה של WeWork. פגשנו מנהלות בכירות שעשו את המעבר

יותר ויותר מעסיקים גדולים במשק מבינים שיש אלטרנטיבה שיכולה להועיל לעובדים. WeWork  (צילום: באדיבות WeWork)
יותר ויותר מעסיקים גדולים במשק מבינים שיש אלטרנטיבה שיכולה להועיל לעובדים. WeWork (צילום: באדיבות WeWork)
בתקופת הקורונה, המילים "סביבת עבודה" מעוררות בנו מחשבות על שולחן, כיסא ומחשב, כנראה מהמטבח המשפחתי או חלל ביתי אחר שהוסב למטרות עבודה. יותר ויותר מעסיקים גדולים במשק מבינים שיש אלטרנטיבה שיכולה להועיל לעובדים, להגביר פרודוקטיביות ולסייע בתחושת המעורבות למקום העבודה – במקום לעבוד 5 ימים בשבוע מהבית, ובלי צורך לתפעל משרדים עצמאיים, הם בוחרים לשכן את עובדיהם במתחמי העבודה של WeWork.

 

מחקר חדש שפרסמה החברה, מצביע על כך ש-90% מכוח העבודה בארה״ב רוצה להגיע לעבודה במשרד לפחות פעם בשבוע. כמו כן, המחקר מצביע על כך שהיכולת להיפגש ולעשות סיעור מוחות צנחה בממוצע ב- 11% אחוזים לכל סגנונות העבודה מאז שהחלו לעבוד מהבית. ולא רק בארה״ב - פגשנו שלוש מנהלות ישראליות בכירות שעובדות בסביבת העבודה של WeWork ומספרות על החוויה, על מפגשים עסקיים שנוצרים ועל תנאים נוחים לסיעור מוחות ויצירה.

 

מדיטציה באמצע יום עבודה

חמדת שגיא (בת 41, בזוגיות, מתל אביב) היא מנהלת האסטרטגיה והפיתוח של מרכז החדשנות של קבוצת פולקסווגן בארץ, Konnect, הממוקם במתחם מידטאון תל אביב של WeWork , עם שירותי משרד, תנאים מפנקים ונוף מרהיב של תל אביב מהקומה ה-33.

 

חמדת שגיא  (צילום: רוסקו רז)
    חמדת שגיא (צילום: רוסקו רז)

     

    "אנחנו מטמיעים טכנולוגיות ישראליות במכוניות ובמפעלים של קבוצת פולקסווגן שהיא יצרנית הרכב הגדולה בעולם. בזכות העבודה שלנו, נוכל לראות בדגמים הבאים של מכוניות פולקסווגן, טכנולוגיות ישראליות שישפרו את חווית הנהיגה והמוצר בכללותו", היא אומרת.

     

    תארי אתגר שאת מתמודדת אתו בתפקיד.

    "אחד האתגרים הוא הפער שיש בין סטרטאפים ישראליים לקבוצת הרכב הענקית. פערי הגודל, השפה, התרבות וקצב העבודה שונים מאוד ויכולים לייצר קשיים רבים בדרך לשיתוף פעולה. הרבה פעמים פרויקטים משותפים נכשלים בגלל הפערים האלה ורמת הנכונות לאמץ חדשנות שלא פותחה 'בתוך הבית'. כך שהתפקיד שלנו הוא לגשר ולעזור, ולהסיר כמה שיותר חסמים כאלה. לשם כך דרושות הרבה מאוד סבלנות והבנה בין תרבותית ועסקית עמוקה של שני הצדדים".

     

    איך משבר הקורונה השפיע עלייך ועל העסק?

    "ברמה המקצועית, הקורונה הייתה מאיץ לכמה תהליכים ופרויקטים אצלנו בחברה. הקשב והפתיחות במטה החברה לעבוד על נושאי חדשנות מהמטה אפילו גדלה, וכעת נבדקות טכנולוגיות ישראליות שמשפרות את הסטריליות של הרכב ובריאות הנהג באופן כללי.

    ברמה האישית, הקורונה יצרה אצלי תיאבון וסקרנות לצרוך תוכן עסקי ומקצועי, שהוביל אותי להירשם ללימודי תואר שני בניהול עיצוב וחדשנות שאותם אתחיל בבצלאל בשנה האקדמית הקרובה".

     

    מה גורם לך גאווה בעבודה?

    "מקום העבודה שלי הוא במידה רבה ה'בייבי' שלי שכן גויסתי על ידי קבוצת פולקסווגן העולמית להקים אותו לפני כשנתיים וחצי, ביחד עם המנהלת הגרמנית, סטפני פוקס. יחד, שתי נשים, ישראלית וגרמנייה, בנינו חברה ישראלית מאפס, עם מוטיבציה אדירה, חזון ותשוקה לחדשנות, אך גם עם לא מעט אתגרים, קשיים ומשברים בדרך. יש בנו גאווה גדולה שאנחנו מייצגות דור חדש של נשים מנהלות בתעשיית הרכב שלרוב היא גברית והיררכית. אנחנו כיום צוות ישראלי-גרמני של שמונה אנשים מדהימים ומוכשרים, וכולנו מרגישים חלק ממשפחת Konnect".

     

    תארי את חוויית העבודה בחללי עבודה.

    "אני מאוד אוהבת את WeWork בין היתר מכיוון שלמעשה הם לא בונים משרדים אלא מייצרים קהילות, ולא רק בתל אביב, אלא גם בבאר שבע, ירושלים ופתח תקווה, ערים שנחשבות יותר פריפריה, לפחות ביחס לאקו-סיסטם של סטרטאפים וחדשנות שבתוכו אני פועלת. הפעילות הזו היא לא פחות מציונית בעיניי, ואני יודעת שהמנכ"ל, בנג’י סינגר, הוא המנוע העיקרי לחזון הזה. העבודה ב-WeWork נותנת לצוות שלנו שקט מדאגות וזמן להתעסק רק בעבודה ולהיות יצירתיים ופוריים. יש פה באלאנס טוב בין אירועי קהילה ונטוורקינג לבין שקט וריכוז שהם חשובים מאוד לעבודה שלנו. כבונוס, החברה אפשרה לנו לעצב את חלל החלומות שלנו שכולל את החזון שלנו לתחבורת העתיד".

     

    "מבחינה אישית ההרגשה לבוא ל-WeWork נהדרת. אני הולכת ברגל, ללא פקקים, ובבוקר מקבל את פניי הבריסטה הנחמד שלנו דביר. חוץ מזה יש הרצאות תוכן מעניינות ויוגה ושיאצו על בסיס שבועי, שהם דברים טובים לנפש ואני שמה עליהם דגש רב. כך למשל אני יכולה לקחת הפסקה קלה באמצע היום כדי לעשות מדיטציה ולשוב לאותה נקודה בעבודה, רק יותר מרוכזת ורגועה".

     

    למה WeWork?

    "כשהקמנו את Konnect, הגדרנו לעצמנו כמה קריטריונים למיקום של המשרדים שלנו. אחד מהם, גבוה ברשימה, הייתה ההחלטה האסטרטגית שלנו להיות חלק מקהילת החדשנות הישראלית, בקרבה ליזמים’ סטרטאפים וכל נותני השירותים סביב התעשייה, ולא במשרד עצמאי משלנו. לאחר שבדקנו את כל האופציות בשוק, WeWork מידטאון סיפקה לנו את כל החבילה. מיקום מצוין בלב הסיטי הצומח של תל אביב, בקרבה לרכבת, מחיר תחרותי, גישה חופשית למאה בניינים בעולם, נוף מדהים לים התיכון ומעל הכל – נותני שירותים מעולים”.

     

    WeWork מנחם בגין, תל אביב (צילום: באדיבות WeWork)
      WeWork מנחם בגין, תל אביב(צילום: באדיבות WeWork)

       

      "כל נסיעה במעלית היא מסע בזמן"

       

      שרית בק ברקאי (בת 45, נשואה ואמא לשלושה מרמת השרון) היא מנהלת אפליקציית פייבוקס (PayBox) של בנק דיסקונט. הצוות של פייבוקס ממוקם ב-WeWork שוקן, בדרום תל אביב.

      שרית בק ברקאי  (צילום: רוסקו רז)
        שרית בק ברקאי (צילום: רוסקו רז)

         

        "פייבוקס הינה אפליקציית תשלומים מהמובילות בישראל עם יותר מ-2 מיליון משתמשים. האפליקציה שלנו מובילה בקטגוריית איסוף הכסף הקבוצתי ומאפשרת העברות כספים בין אנשים, הטענת כרטיס רב-קו לנסיעה בתחבורה הציבורית, תרומות לעמותות ועוד. עולם התשלומים מרתק ונמצא בתהליך התפתחות מואץ, מצב המחייב אותנו להיות יצירתיים וחדשניים כל הזמן. פייבוקס, שהוקמה כסטרטאפ ונרכשה לפני כמה שנים על ידי בנק דיסקונט, מתנהלת כמיני סטרטאפ בתוך בנק גדול. אחד האתגרים הגדולים בתפקיד שלי הוא להצליח לאזן בין שני העולמות ולדעת לקחת את היתרונות שארגון גדול יכול לתת, אך לא לאבד את הנשמה והרוח הצעירה של הסטרטאפ".

         

        למה WeWork?

        "בשנתיים האחרונות הכפלנו את מספר העובדים שלנו. הגמישות של WeWork בכל הקשור להוספת עמדות וחדרים הפכה כל תוספת של עובדים לקלה ופשוטה".

         

        איך משבר הקורונה השפיע עלייך ועל העסק?

        "הקורונה גרמה לנו, כצרכנים, לעבור לרכוש אונליין ולשלם מרחוק עוד יותר מאשר בעבר, וחייבה עסקים קטנים להתאים את עצמם למצב החדש. היה לי חשוב למצוא דרך שבה פייבוקס תוכל לסייע לעסקים ולמגזרים שנפגעו במהלך תקופה מורכבת זו. לכן השקנו שירות חדש בשם 'לינק אישי לעסקים', המאפשר לכל בעל עסק לשלב לינק אישי לתשלום באתר העסק (ככפתור תשלום) וברשתות החברתיות ולקבל תשלום ישירות דרך פייבוקס ללא צורך בסליקה או עמלות. ברמה האישית, העבודה בחלק מהזמן מהבית (קפסולות) עוזרת לי לאזן טוב יותר את נושא בית-עבודה".

         

        מה גורם לך גאווה בעבודה?

        "הגאווה הגדולה ביותר עבורי היא לראות שירות חדש שמושק ומאומץ לשימוש על ידי הלקוחות. יש סיפוק גדול מההבנה שהעבודה הקשה שאנחנו משקיעים אכן משרתת בצורה טובה את לקוחותינו. עוד מקור לגאווה הוא צוות העובדים המקצועי והאכפתי שעובד איתי ושבזכותם כיף לי להגיע לעבודה בכל בוקר".

         

        ספרי על היכרות מעניינת במהלך העבודה במתחם WeWork.

        "יצא לי לפגוש ב-WeWork הרבה שותפים שהכרתי מתפקידים קודמים שעשיתי במהלך הקריירה, כך שכל נסיעה במעלית בבוקר יכולה להיות סוג של 'מסע בזמן...'"

         

        "תנאים נוחים לסיעור מוחות ויצירה". מתחם WeWork שוקן, תל אביב  (צילום: באדיבות WeWork)
          "תנאים נוחים לסיעור מוחות ויצירה". מתחם WeWork שוקן, תל אביב (צילום: באדיבות WeWork)

           

          סטרטאפים שנמכרים במיליונים

          אנה גולייבה (בת 34, בזוגיות, מאזור המרכז) היא מנכ"לית Yandex ישראל. התפקיד הראשון של אנה גולייבה בחברת Yandex היה מנהלת משרד, היום היא מנכ"לית החברה בישראל, אשר פועלת ממתחם WeWork שרונה, תל אביב.
           

          אנה גולייבה  (צילום: לאנה גולן)
            אנה גולייבה (צילום: לאנה גולן)

              

            "הגעתי אחרי שירות ארוך בצבא ורציתי לצלול לעולם החדש של ההיי-טק הישראלי. עם המון השקעה ועבודה אינטנסיבית התקדמתי בארגון, למדתי תואר שני במינהל עסקים, ולבסוף מוניתי להיות מנכ"לית Yandex ישראל. התפקיד העיקרי שלי כיום הוא פיתוח עסקי של תאגיד Yandex בישראל. במהלך שנותיי כמנכ"לית החברה בישראל השקתי וניהלתי פרויקטים ושירותים רבים, כדוגמת פרויקט הרכבים האוטונומיים, שירות המוניות והמשלוחים שלנו Yango, אפליקציית המוזיקה Yandex Music, פלטפורמת הפרסום שלנו Yandex Direct ותוכנית הלימודים שלנו בתחום מדעי המחשב לעולמות הדאטה באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת בן גוריון – Y-Data".

             

            כיצד משבר הקורונה השפיע עלייך ועל העסק?

            "חשבנו רבות כיצד אפשר לעזור לכל אותם האנשים שמצאו את עצמם ללא עבודה וללא פרנסה. במהלך תקופת הסגר עבדנו קשה כדי להשיק את פרויקט Yandex 100 המאפשר לכל אדם לרכוש מקצוע חדש בתחום Data Analysis, ולשלם עבור הקורס רק לאחר מציאת העבודה בתחום. למעשה, מדובר בתוכנית לימודים אונליין ללא רקע מוקדם בתכנות.

             

            "בפן האישי, משבר הקורונה גרם לי להעריך יותר את המפגשים החברתיים והמשפחתיים ואת החופש לטייל עם הכלב ללא הגבלת מרחק. הרגע שבו חזרנו לעבוד במשרד היה רגע שחיכינו לו בקוצר רוח. שיחות וידאו מרחוק לא יכולות לתת את מה שאפשר להרגיש באינטראקציה אישית ובפגישות פנים מול פנים".

             

            כיצד את משלבת בין קריירה לחיים פרטיים?

            "עם 14 שנות ניסיון בתפקידים ניהוליים זיהיתי שהתכונה החזקה שלי היא לתקתק את המשימות תוך כדי הקפדה על איכות הביצוע. לא אסתיר את העובדה שנורא קשה לי להתנתק מהעבודה במהלך החופשות או בסופי השבוע, ואני תמיד זמינה עבור הצוות שלי. מבחינתי הרגע הקסום קורה ברגעים שבהם אני חוזרת הביתה ומפסיקה לחשוב על העבודה. אמנם אני עדיין מנסה לשמור על האיזון בין הקריירה לחיים הפרטיים, אבל עם הבניית הרגלים נכונים זה לגמרי ישים. להיות מנכ״לית של חברה בינלאומית זו זכות גדולה, ועם זאת מדובר באחריות עוד יותר גדולה, לכן לקריירה יש מקום דומיננטי מאוד בחיים שלי".

             

            למה WeWork?

            "האווירה הייחודית של WeWork מאפשרת לנו לפגוש אנשים חדשים כל יום. אנו חולקים עמם את הרעיונות ואת הניסיון העסקי שלנו, מה שלא היה אפשרי אם היינו יושבים במשרד משלנו. סטארט-אפים קטנים הופכים במהרה לגדולים יותר. אני מכירה המון סטארט-אפים שהתחילו מאפס וכיום הם בדרך להצלחה משמעותית בתחומם. יצא לנו ליזום פרויקטים מדהימים בשיתוף פעולה עם חברת מאסטרקארד שיושבים ב-WeWork שרונה. אפילו את פרויקט הגמר של התואר השני שלי עשיתי על חברה שהכרתי ב-WeWork, חברה שעשתה אקזיט בשנת 2019 ונמכרה ביותר מ-100 מיליון דולר״.
             

            מתחם WeWork שרונה, תל אביב  (צילום: באדיבות WeWork)
              מתחם WeWork שרונה, תל אביב (צילום: באדיבות WeWork)

               

               

              הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
              הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד