מה חדש? תפוח בדבש: מעדן נפלא לשולחן החג שעדיין לא הגשתם

אם תצליחו להתאפק ולא לחסל קערית שלמה של המעדן בארוחת החג, תזכו להתפנק בבוקר שלמחרת במנה נהדרת. אה, ואל תשכחו להשאיר בצד גם כמה פרוסות חלה

אסנת לסטרפורסם: 17.09.20 08:37
צפו: כך מכינים במהירות ארוחת בוקר שווה במיוחד ברוח ראש השנה
קרדיט: אסנת לסטר
לא חשוב אם התפוחים שלכם לא מדוגמים - המנה עדיין תצא מעדן (צילום: אסנת לסטר)
לא חשוב אם התפוחים שלכם לא מדוגמים - המנה עדיין תצא מעדן (צילום: אסנת לסטר)

מעדן תפוחים בדבש

 

מרכיבים

 

  • 1 ק"ג תפוחים מכל זן שאוהבים
  • 2 כפות חמאה או שמן קוקוס
  • 100 גרם דבש
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון, טחון
  • 1/2 כפית תבלין ציפורן, טחון

 

אופן ההכנה

  1. מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ופורסים לשמיניות.
  2. ממיסים את החמאה במחבת גדולה. מוסיפים את הדבש ואת הסוכר ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד להמסת הסוכר.
  3. מוסיפים את התפוחים הפרוסים ומערבבים עד לציפוי. מבשלים את התפוחים עד שנוצרים נוזלים והתפוחים מתרככים מעט. מוסיפים את הקינמון ומערבבים.
  4. מבשלים עד שהנוזלים מסמיכים והתפוחים רכים, אך לא מתפרקים. מוסיפים את הציפורן, מערבבים ומורידים מן האש. מצננים ומגישים.

 

 

ארוחת בוקר של ראש השנה

 

מרכיבים

2 מנות

 

  • חמאה או שמן קוקס
  • 2 ביצים טרופות
  • 4 פרוסות חלה עבות
  • מעדן תפוחים בדבש

 

אופן ההכנה

  1. ממיסים את החמאה במחבת.
  2. טובלים את פרוסות החלה בביצים טרופות ומטגנים כמה דקות מכל צד. מגישים חם עם מעדן התפוחים מעל.

 

 

>> בפרקים הבאים: מתכונים בדוקים למנות שרק נראות מסובכות, טיפים פרקטיים ועוד דברים מעניינים שלמדתי במטבח הפרטי שלי.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

(צילום: אסף אמברם)