
לשימוש הכתבה בלבד אוכל מעדן תפוחים בדבש ללמוד משהו חדש במטבח עם אסנת לסטר
(לא חשוב אם התפוחים שלכם לא מדוגמים - המנה עדיין תצא מעדן)
מעדן תפוחים בדבש
מרכיבים
- 1 ק"ג תפוחים מכל זן שאוהבים
- 2 כפות חמאה או שמן קוקוס
- 100 גרם דבש
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית קינמון, טחון
- 1/2 כפית תבלין ציפורן, טחון
אופן ההכנה
- מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ופורסים לשמיניות.
- ממיסים את החמאה במחבת גדולה. מוסיפים את הדבש ואת הסוכר ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד להמסת הסוכר.
- מוסיפים את התפוחים הפרוסים ומערבבים עד לציפוי. מבשלים את התפוחים עד שנוצרים נוזלים והתפוחים מתרככים מעט. מוסיפים את הקינמון ומערבבים.
- מבשלים עד שהנוזלים מסמיכים והתפוחים רכים, אך לא מתפרקים. מוסיפים את הציפורן, מערבבים ומורידים מן האש. מצננים ומגישים.
ארוחת בוקר של ראש השנה
מרכיבים
2 מנות
- חמאה או שמן קוקס
- 2 ביצים טרופות
- 4 פרוסות חלה עבות
- מעדן תפוחים בדבש
אופן ההכנה
- ממיסים את החמאה במחבת.
- טובלים את פרוסות החלה בביצים טרופות ומטגנים כמה דקות מכל צד. מגישים חם עם מעדן התפוחים מעל.
>> בפרקים הבאים: מתכונים בדוקים למנות שרק נראות מסובכות, טיפים פרקטיים ועוד דברים מעניינים שלמדתי במטבח הפרטי שלי.