מה חדש? תפוח בדבש: מעדן נפלא לשולחן החג שעדיין לא הגשתם

אם תצליחו להתאפק ולא לחסל קערית שלמה של המעדן בארוחת החג, תזכו להתפנק בבוקר שלמחרת במנה נהדרת. אה, ואל תשכחו להשאיר בצד גם כמה פרוסות חלה

אסנת לסטרפורסם: 17.09.20 08:37
צפו: כך מכינים במהירות ארוחת בוקר שווה במיוחד ברוח ראש השנה
קרדיט: אסנת לסטר
לא חשוב אם התפוחים שלכם לא מדוגמים - המנה עדיין תצא מעדן (צילום: אסנת לסטר)
לא חשוב אם התפוחים שלכם לא מדוגמים - המנה עדיין תצא מעדן (צילום: אסנת לסטר)
 

מעדן תפוחים בדבש

 

מרכיבים

 

  • 1 ק"ג תפוחים מכל זן שאוהבים
  • 2 כפות חמאה או שמן קוקוס
  • 100 גרם דבש
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון, טחון
  • 1/2 כפית תבלין ציפורן, טחון

 

אופן ההכנה

  1. מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ופורסים לשמיניות.
  2. ממיסים את החמאה במחבת גדולה. מוסיפים את הדבש ואת הסוכר ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד להמסת הסוכר.
  3. מוסיפים את התפוחים הפרוסים ומערבבים עד לציפוי. מבשלים את התפוחים עד שנוצרים נוזלים והתפוחים מתרככים מעט. מוסיפים את הקינמון ומערבבים.
  4. מבשלים עד שהנוזלים מסמיכים והתפוחים רכים, אך לא מתפרקים. מוסיפים את הציפורן, מערבבים ומורידים מן האש. מצננים ומגישים.

 

 

ארוחת בוקר של ראש השנה

 

מרכיבים

2 מנות

 

  • חמאה או שמן קוקס
  • 2 ביצים טרופות
  • 4 פרוסות חלה עבות
  • מעדן תפוחים בדבש

 

אופן ההכנה

  1. ממיסים את החמאה במחבת.
  2. טובלים את פרוסות החלה בביצים טרופות ומטגנים כמה דקות מכל צד. מגישים חם עם מעדן התפוחים מעל.

 

 

>> בפרקים הבאים: מתכונים בדוקים למנות שרק נראות מסובכות, טיפים פרקטיים ועוד דברים מעניינים שלמדתי במטבח הפרטי שלי.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד