קינוח של בלרינות: פבלובה עם קצפת מתובלת בגראן מרנייה

הארוחה עמוסה בסמלי החג? הקינוח שלכם יכול להסתדר בלי: מרנג קליל, פריך מבחוץ ורך מבפנים, מצופה בקצפת עם טוויסט מרים ומקושט בכל התוספות שאתם אוהבים

דבי מצקיןפורסם: 16.09.20 07:52
לא חייבים תותים - אפשר להמיר אותם בכל פרי עונתי שאתם אוהבים
לא חייבים תותים - אפשר להמיר אותם בכל פרי עונתי שאתם אוהבים
צפו: קינוח מרשים וטעים בלי לעבוד קשה

מרכיבים

 

למרנג

  • 4 חלבונים בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית חומץ לבן
  • 2 כפיות קורנפלור

 

לקצפת

  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1/4 כוס ליקר גראן מרנייה

 

לעיטור

  • פירות העונה, טריים וחתוכים
  • שקדים או אגוזים קצוצים
  • אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. המרנג: מחממים את התנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת מיקסר יבשה ונקיה מאוד את החלבונים ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. כשהקצף מתחיל להיווצר, מוסיפים בהדרגה את הסוכר. 
  3. כשהסוכר נטמע, מוסיפים את הווניל ואת החומץ תוך כדי הקצפה. מנמיכים את המהירות של המיקסר ומוסיפים את הקורנפלור. מעבדים עד שהוא נטמע. הקצף מוכן כאשר אפשר להפוך את הקערה והוא נותר בתוכה.
  4. מורחים את המרנג בצורה הרצויה ויוצרים גומה במרכזו. אופים כשעה. מכבים את התנור ומניחים למרנג לעמוד בתוכו שעה נוספת. מצננים לחלוטין בצלחת ההגשה.
  5. הקצפת: שמים בקערת המיקסר את השמנת ומתחילים להקציף. מוסיפים את אבקת הסוכר והליקר ומקציפים עד לקבלת קרם רך.
  6. העיטור: שמים בגומה שבמרנג את הקצפת, מוסיפים את הפירות ומקשטים באבקת הסוכר. מגישים מיד.

 

 

>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש המתייחסים אל האוכל כאל רע הכרחי. אוכלים ומתלוננים: 'האוכל משמין, יש בו הרבה קלוריות,' וכדומה. אנשים אלה אינם נהנים. הם פונים אל הצד הנגטיבי ומחמיצים את כל החיוב והברכה שיש באוכל ובדרכים האין סופיות להכינו ולאוכלו. לי אין כלל ספק לגבי כוחו האדיר, בהיות אחד הגורמים המאחדים את בני האדם בעולם כולו.

אחד הדברים החשובים ביותר בחיי הוא לארח ולהגיש אוכל. כשאני מכינה ארוחה אני חשה רוממות רוח עצומה, לא רק מפני שאני רוצה שאנשים יאהבו את מה שאני מבשלת. למען האמת, כשאני רואה את פני אורחיי ברגע שהם טועמים את תבשיליי, הדבר נותן משמעות לקיומי.

הבלוג הזה מבוסס על ספרה של דבי "ליפול או לעוף", הכולל כ-60 מתכונים למנות עליהם היא גדלה ואת הסיפור האישי שלה. חלק מהמתכונים אומנם נשמעים מוכרים, אך הנגיעה של דבי הופכת אותן למנות בטעמים בלתי נשכחים.