
להיט בטוח מתפוח: טארט מהיר עפ ריבה ופרי (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
לריבת התפוחים
- 3 כפות שמן
- 7-6 כפות סוכר חום
- 5-4 כפות מיץ לימון
- 1 כפית קינמון, טחון
- 5 תפוחים מסוג גרני סמיט, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
להרכבה
1 חבילה של בצק עלים, מופשר לפי הוראות היצרן
3 תפוחים קטנים פרוסים דק
3 כפות סוכר חום
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
- ריבת תפוחים: מחממים במחבת גדולה את השמן, מוסיפים את הסוכר, מיץ הלימון והקינמון ומערבבים. מבשלים עד להמסה.
- מוספים את התפוחים, מערבבים עד לציפוי ומבשלים עד שהתפוחים מתפרקים. מצננים היטב.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- ההרכבה: פותחים את הבצק על נייר האפייה וקורצים ממנו צורות (כמובן שאפשר להשתמש בכל חותכן שתרצו או אפילו לפרוס עם סכין). מרימים את שאריות הבצק.
- מניחים במרכז כל צורה כף גדושה מהריבה. מסדרים מעל את פרוסות התפוחים, מפזרים מעל סוכר חום ומברישים את הבצק מסביב בביצה טרופה.
- אופים 30 דקות, מוציאים, מצננים ומגישים מיד.
צפו במתכוניה הנפלאים של מירי צדוק בעמוד האינסטגרם שלה או בבלוג "עוגה לשבת"

עוד מאפה עם תפוחים של מירי - עוגת תפוחים מקורמלים