תפוח משולש לקינוח: מאפה בצק עלים במילוי ריבה ופרוסות פרי

השלב הכי מסובך במאפה הזה הוא למצוא את החותכן בצורה ובגודל המתאים. אחרי שתשיגו אחד כזה, כמעט ולא נותרה לכם עבודה. רק אל תשכחו להפשיר את הבצק

מירי צדוק

|

15.09.20 | 14:30

להיט בטוח מתפוח: טארט מהיר עפ ריבה ופרי (צילום: מירי צדוק)
להיט בטוח מתפוח: טארט מהיר עפ ריבה ופרי (צילום: מירי צדוק)

מרכיבים

 

לריבת התפוחים

  • 3 כפות שמן
  • 7-6 כפות סוכר חום
  • 5-4 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית קינמון, טחון
  • 5 תפוחים מסוג גרני סמיט, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

 

להרכבה

1 חבילה של בצק עלים, מופשר לפי הוראות היצרן

3 תפוחים קטנים פרוסים דק

3 כפות סוכר חום

1 ביצה טרופה

 

אופן ההכנה

  1. ריבת תפוחים: מחממים במחבת גדולה את השמן, מוסיפים את הסוכר, מיץ הלימון והקינמון ומערבבים. מבשלים עד להמסה.
  2. מוספים את התפוחים, מערבבים עד לציפוי ומבשלים עד שהתפוחים מתפרקים. מצננים היטב.
  3. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  4. ההרכבה: פותחים את הבצק על נייר האפייה וקורצים ממנו צורות (כמובן שאפשר להשתמש בכל חותכן שתרצו או אפילו לפרוס עם סכין). מרימים את שאריות הבצק.
  5. מניחים במרכז כל צורה כף גדושה מהריבה. מסדרים מעל את פרוסות התפוחים, מפזרים מעל סוכר חום ומברישים את הבצק מסביב בביצה טרופה.
  6. אופים 30 דקות, מוציאים, מצננים ומגישים מיד.

 

צפו במתכוניה הנפלאים של מירי צדוק בעמוד האינסטגרם שלה או בבלוג "עוגה לשבת"

 

    עוד מאפה עם תפוחים של מירי - עוגת תפוחים מקורמלים

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג