תתעוררו על העוגה שלכם: עוגת דבש וקפה, בחושה, קלה ונהדרת

דבש כי חייבים, קפה כי אוהבים, בחושה כי זה פשוט והשקדים הם לקישוט. לא כל קינוח חייב להתפוצץ מרוב רושם, לפעמים גם עוגה רגילה (וטובה!) יכולה לעשות את העבודה

יסכה עטון

|

15.09.20 | 11:26

כשהיא טובה, היא ממש טובה: עוגת דבש וקפה (צילום: יסכה עטון)
כשהיא טובה, היא ממש טובה: עוגת דבש וקפה (צילום: יסכה עטון)

מרכיבים

תבנית בקוטר 20 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק

 

  • 3 כוסות (300 גרם) קמח 
  • 1/2 1 כפיות שטוחות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1/2 סוכר לבן
  • 1 כפית נס קפה / קפה נמס
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 3 ביצים
  • 2 כוסות חלב רותח או מיץ תפוזים
  • 70 גרם חמאה רכה / 3/4 כוס שמן
  • 3 כפות דבש

 

לקישוט

  • 15 גרם חמאה מומסת, בטמפרטורת החדר
  • 6 כפות אבקת סוכר
  • 1 כף חלב / חלב צמחי
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים, קלויים עד להזהבה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה, הסוכר החום והלבן, הקפה והקינמון, עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. טורפים בקערה את הביצים עם החלב, החמאה והדבש. מאחדים בין תערובת היבשים לתערובת הרטובה ומעבירים לתבנית. אופים 35 דקות או עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה, יוצא נקי. מצננים.
  4. הקישוט: מערבבים יחד את החמאה, אבקת הסוכר והחלב, עד לקבלת תערובת חלקה. מזלפים מעל העוגה ומפזרים שקדים.

 

יסכה עטון היא הקונדיטורית שהולכת להמתיק לכם את החגים. רוצים עוד מתוק? כנסו לעמוד האינסטגרם שלה

 

    עוד קינוח נהדר שימתיק לכם את החג

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: יסכה עטון)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: יסכה עטון)

     

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג