
טיפ חסכוני (וטעים): משאריות הבצק אפשר להכין עוגיות. מרדדים את השאריות לעלה בעובי כ־1/2 ס"מ וקורצים בו עיגולים קטנים. מעבירים לתבנית ואופים כ־8 דקות (אפשר במקביל לאפיית העוגה)
המרכיבים
(תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ)
- 3 ביצים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 100 גרם חמאה
- 3 כפות (60 גרם) דבש או סילאן
- 3 כוסות (420 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
לקרם
- 1/2 1 מכלים (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שומן
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
- 1 שקית (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 3 גביעים (600 גרם) שמנת חמוצה 15%-9% שומן
- 1/2 שקית (50 גרם) אבקת סוכר
- להגשה: אבקת סוכר
ההכנה
1. מכינים סיר אדים כפול (באן־מארי). שמים בסיר העליון את הביצים, הסוכר, החמאה והדבש (או הסילאן) ומניחים על סיר המים. מחממים תוך כדי טריפה במשך כ־5 דקות, עד שמתקבל קצף בהיר ויציב.
2. מסירים את הסיר העליון ומוסיפים לו את הקמח והסודה לשתייה. מערבבים בכף עץ לבצק אחיד.
מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעה לפחות (ועד 12 שעות).
3. מחממים את התנור ל־170 מעלות. מכינים את התבנית העגולה וכן שתי תבניות תנור שטוחות וניירות אפייה.
4. מחלקים את הבצק ל־5 חלקים. פורשים נייר אפייה ומרדדים עליו את אחד מהחלקים לעיגול בעובי כ־3 מ"מ, גדול מעט יותר מקוטר התבנית העגולה. בעזרת התבנית עצמה קורצים בו עיגול מדויק. מכינים כך,
על ניירות אפייה נפרדים, את כל חלקי הבצק.
5. מעבירים שניים מהעיגולים, עם ניירות האפייה, לתבניות תנור (אחד לכל תבנית). אופים כ־5 דקות, עד הזהבה. מצננים לגמרי. אופים כך את כל עיגולי הבצק.
6. הקרם: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה, החלב והפודינג ומקציפים במהירות גבוהה כ־2 דקות.
7. שמים בקערה נפרדת את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר וטורפים. מוסיפים לקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לקרם אחיד.
8. הרכבת העוגה: שמים בתבנית העגולה עיגול בצק אפוי. מורחים עליו 1/4 מהקרם. יוצרים כך שכבות נוספות ומסיימים בעיגול החמישי (ללא קרם). מאחסנים במקרר שעה לפחות.
9. לפני ההגשה, מפרידים בסכין בין שולי העוגה לדופן התבנית ומסירים אותה. מעבירים את העוגה לצלחת הגשה, זורים אבקת סוכר ומגישים.
- זמן הכנה: כשעה, לא כולל צינון ואפייה
- דרגת קושי: מורכב
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר