
מנה צבעונית שכזו תעשה מצב רוח לכל אחד: פילה אמנון בתנור (צילום: מירי צדוק)
פילה אמנון בתנור
מרכיבים
6-3 מנות
- 6 עגבניות אדומות, פרוסות
- 2 בצלים סגולים, פרוסים לטבעות
- 6 שיני שום, פרוסות דק
- 1 פלפל ירוק חריף, פרוס (לא חייבים)
- עלים משני ענפי טימין + שני ענפי טימין לקישוט
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור
למרינדה
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מעט פלפל שחור
- 4 שיני שום כתושות
- 6 יחידות פילה של אמנון (מושט) טרי, שטופות ויבשות
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מסדרים את העגבניות הפרוסות בתבנית תנור, בשכבה אחידה. מעל העגבניות מסדרים את הבצל, השום והפלפל החריף (אם משתמשים) - גם כן, בשכבה אחידה. שומרים כמה פרוסות של הירקות בצד. על הירקות מפזרים עלים משני ענפי טימין, מזלפים שמן זית ובוזקים מלח ופלפל.
- המרינדה: מערבבים את שמן הזית עם המלח, הפפריקה, הפלפל השחור והשום הכתוש. טובלים את הדג במרינדה עד לציפוי ומסדרים בתבנית על שכבת הירקות. מכסים את הדגים בכמה פרוסות של הירקות שנותרו.
- מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים 20 דקות. מוציאים, מורידים את נייר האלומיניום וצולים 10-5 דקות נוספות ב-200 מעלות.
דניס שלם בתנור
מרכיבים
3 מנות
- 3 דגי דניס פתוחים בצורת "ספר" ( מבקשים מהמוכר)
למרינדה
- 4 כפות שמן זית + שמן לזילוף
- 6 שיני שום, כתושות + מעט שום כתוש לירקות
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 1 כפיות מלח + מלח לתיבול הירקות
- 2 פלפלים חתוכים לרצועות דקות
- 3-2 עגבניות, פרוסות לפרוסות דקות
- 2 פלפלים חריפים, שלמים (לא חייבים)
- חופן פטרוזיליה, קצוצה
למילוי של כל דג
- 2 ענפי טימין
- 1 ענף רוזמרין
- 1 ענף של אורגנו טרי או פטרוזיליה טרייה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-210 מעלות.
- שוטפים ומנגבים במגבת נייר את הדגים. עושים 3 חתכים בחלק העבה של הדגים ומניחים על צלחת.
- המרינדה: מערבבים יחד את שמן הזית, השום, הפפריקה, הפלפל והמלח. מורחים את הדגים במרינדה, עד לציפוי אחיד.
- מפזרים בתבנית את הפלפלים (גם החריפים) והעגבניות, מזלפים שמן זית, מתבלים במלח ובשום ומערבבים. מסדרים בשכבה אחידה.
- מילוי הדגים: מניחים את הדגים על הירקות וממלאים אותם בעשבי התיבול. אופים 20 דקות.
- מוציאים מהתנור, מקשטים בפטרוזיליה טרייה ומגישים.
סלמון בטימין ורוזמרין
מרכיבים
4-3 מנות
- 600 גרם סלמון (עדיף טרי) פרוס לפרוסות
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית רוזמרין יבש
- 1 כפית שטוחה מלח
- עלים משלושה ענפי טימין טרי
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 עגבניה פרוסה לפרוסות דקות
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-210 מעלות.
- שוטפים ומייבשים את הסלמון במגבת נייר. מניחים בתבנית.
- מערבבים יחד את שמן הזית, הפפריקה, הרוזמרין והמלח. מוסיפים את התערובת לסלמון ומערבבים עד לציפוי אחיד.
- מפזרים מעל את הטימין,הפלפל והעגבניה ואופים 20-15 דקות.
צפו במתכוניה הנפלאים של מירי צדוק בעמוד האינסטגרם שלה או בבלוג "עוגה לשבת"

עוד מנה מעולה לחג: עוגת תפוחים מקורמלים