בואי קלה: חלת דבש יפהפיה לשבירת הצום, בלי להסתבך עם קליעות

כשמכדררים כדורים במקום לקלוע צמות, הכל פשוט הרבה יותר ומתגלגל לחלה מהודרת במיוחד. עמית דונסקוי עם חלה רכה ומתקתקה שכיף לבצוע ולאכול

חלת דבש (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
חלת דבש (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

כשמכדררים כדורים, בלי קליעות מסובכות, הכל פשוט הרבה יותר ומתגלגל לחלה יפהפייה במיוחד. שימו לב שכמויות המרכיבים מספיקות ל־2 חלות גדולות. אם אין לכם תבנית עגולה עם "ארובה" באמצע, הניחו כוס חסינת חום במרכז תבנית עגולה רגילה.

 

המרכיבים

(2 חלות בתבניות בקוטר 26-24 ס"מ עם חור במרכזן)

 

  • 1 ק"ג קמח לבן לחלות
  • 3 כפות (30 גרם) שמרים יבשים
  • 3 כפות (50 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1/4 כוס (80 גרם) דבש
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים חמימים
  • 1 כף שטוחה מלח
  • להברשה: 1 ביצה, טרופה
  • לפיזור: 3 כפות סוכר גבישי או רגיל, שקדים או אגוזים גרוסים
  • לזיגוג: 4 כפות דבש, חמים

 

ההכנה

1. שמים את הקמח, השמרים והסוכר בקערת המערבל עם וו הגיטרה (לא עם וו הלישה) ומערבלים קצרות. שמים בקערה נפרדת את הביצים, השמן, הדבש והמים וטורפים לבלילה אחידה. יוצקים לקערת המערבל ומעבדים 6 דקות, לקבלת בצק דביק מעט. מוסיפים את המלח ומערבלים 2 דקות נוספות.

2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב, מכסים בניילון או במגבת ומתפיחים כשעה ורבע לפחות, עד שהבצק משלש את נפחו.

3. מוציאים את האוויר מהבצק, לשים אותו קלות ויוצרים ממנו גליל ארוך בקוטר כ־6 ס"מ. חותכים אותו ל־16 חתיכות שוות (60 גרם כל אחת). מקמחים קלות את התבניות ומניחים בהן את הכדורים, ברווח של 1 ס"מ זה מזה (לא פחות, אפשר קצת יותר). מכסים ומתפיחים חצי שעה נוספת.

5. בינתיים, מחממים את התנור ל־200 מעלות במצב טורבו.

6. מברישים את כדורי הבצק בעדינות בביצה הטרופה ובוזקים את גבישי הסוכר (או כל תוספת אחרת).

7. אופים (אפשר את 2 התבניות במקביל) כ־15 דקות, מורידים את חום התנור ל־160 מעלות ואופים עוד כ־35 דקות, עד שהחלות מזהיבות. מוציאים ומברישים בעדינות בדבש החמים. מצננים ומגישים.

 

  • איך שומרים? החלות במיטבן ביום האפייה (מומלץ לחמם כ־3 דקות לפני ההגשה). אפשר לשמור אותן עד שבועיים, במקפיא.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד