
סלט תאנים עם רוקט ושקדים (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
אל תוותרו על השקדים הקלויים, הם השוס כאן. את הרוטב אפשר להכין עד שלושה ימים מראש. במקום פטרוזיליה, אפשר להשתמש בעירית. טיפ: איך בוחרים תאנים טריות טובות? הן צריכות להיראות כאילו הן עומדות להתפקע.
המרכיבים
(5 מנות)
- 1/4 כוס (25 גרם) פרוסות שקדים מולבנים
- 1 חבילה (100 גרם) רוקט
- 4 תאנים
לרוטב
- 3/4 כוס פטרוזיליה או עירית, שטופה היטב
- 1 כף חרדל חלק (רצוי צרפתי)
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- 2 כפות מים
- 1 כף דבש
- 1/3 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס גס
ההכנה
1. הרוטב: קוצצים את הפטרוזיליה (או העירית) דק ככל האפשר – מומלץ בעזרת מעבד מזון ואפשר גם ידנית. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומעבדים לקבלת מרקם נוזלי חלק. טועמים ומתקנים תיבול. מאחסנים במקרר עד לשימוש (אפשר להכין עד 3 ימים מראש).
2. קולים את השקדים: מחממים מחבת יבשה על להבה קטנה, כחצי דקה. מוסיפים את השקדים וקולים תוך השגחה צמודה וערבוב עד הזהבה (4-3 דקות). מעבירים לצלחת ומניחים לצינון (אפשר להכין עד שבוע מראש ולאחסן במקרר או במקפיא).
3. חותכים את הרוקט לפי הצורך ומניחים בקערה. חותכים את התאנים לרבעים ומניחים על הרוקט. מפזרים את השקדים. יוצקים את הרוטב ומגישים מיד.