בלי לאכול את הראש: פילה סלמון על מניפת תפוחי אדמה ברוטב שמנת

מנה מעודנת עם הרבה סטייל והקפדה, אבל בלי לעבוד קשה מדי: דג סלמון ברוטב לימוני ותפוחי אדמה בשמנת אפויים בתנור

  (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

אפשר להכין את המנה גם בשתי תבניות בקוטר 26 ס"מ. שימו לב שיש לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות שוות בעוביין, כדי שמשך האפייה יהיה אחיד ובתיאום עם הצלייה הנחוצה לדג.

 

 

המרכיבים

(5 מנות בתבניות אישיות בקוטר 10 ס"מ)

 

לדג

  • 4 כפות שמן זית + עוד קצת לשימון התבניות
  • 5-4 כפות מיץ לימון או ליים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס גס
  • 5 נתחים (כ־200 גרם כל אחד) פילה סלמון טרי, עם העור

 

לתפוחי האדמה

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים־גדולים
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן
  • 2 כפות שמן זית
  • 3/4 כפית מלח
  • אפשרות לעיטור: עלי מיקרו או נבטוטים

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־175 מעלות במצב טורבו. משמנים את התבניות במעט שמן זית.

2. הדג: מערבבים בכלי מתאים את שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל. מוסיפים את נתחי הדג והופכים כך שהמשרה תצפה אותם משני הצדדים. מכסים ומאחסנים במקרר 30-20 דקות לפחות (ועד 8 שעות. הופכים את הדגים מדי פעם).

3. תפוחי האדמה: קולפים אותם ופורסים לפרוסות דקיקות (3-2 מ"מ). מניחים מהפרוסות בכל אחת מהתבניות, בשכבה אחת ובצורת מניפה, כך שיחפפו קלות זו לזו.

4. מערבבים בקערה את השמנת, שמן הזית, המלח ופלפל. יוצקים בעדינות ובצורה אחידה על תפוחי האדמה.

5. אופים את תפוחי האדמה (ללא הדג) כ־20 דקות, עד שהשוליים מזהיבים קלות (אם רוצים להכין מראש, אופים כחצי שעה, מוציאים ומצננים לחלוטין. לפני ההגשה מחממים את התנור וממשיכים בהכנה משלב 6).

6. מוציאים את התבניות מהתנור ומוסיפים את נתחי הדג. יוצקים את המשרה על הנתחים. מחזירים לתנור וצולים עוד 15-13 דקות, עד שנתחי הדג עשויים. מוציאים ומגישים חם.

  • איך שומרים? המנה במיטבה כשהיא טרייה, אך אפשר לשמור שאריות עד יומיים במקרר.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלון שפרנסקי, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלון שפרנסקי, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד