בצק דק או עבה, עם או בלי תוספות: יתרונות הפיצה הביתית

איך אתם אוהבים את הפיצה שלכם ולמה בכל מקרה כדאי להכין אותה בבית? קבלו מגוון רעיונות ומתכונים לפיצה וגם לקראסט גבינה טעים ומפנק

מוגש מטעם השף הלבן

|

09.09.20 | 22:29

 ארוחת ערב המורכבת מפיצה ביתית וסלט ירוק טרי ורענן יכולה להיות סיום מקסים ליום בילוי ואיכותי עם הילדים (צילום: השף הלבן)
ארוחת ערב המורכבת מפיצה ביתית וסלט ירוק טרי ורענן יכולה להיות סיום מקסים ליום בילוי ואיכותי עם הילדים (צילום: השף הלבן)

אין כמו פיצה בעולם! לכל אחד יש העדפה לתוספת על הפיצה, עובי הבצק, רמת החריפות, כמות הגבינה ועוד. ואם כבר בפיצה עסקינן, אז אין כמו פיצה ביתית. כזו שלשנו את הבצק שלה, הכנו את הרוטב שלה עם התבלינים האהובים עלינו וסיימנו בשילוב התוספות המתאימות רק לנו.

 

להכנת פיצה בבית יש כמה יתרונות מובהקים על הזמנת פיצה במשלוח. היתרון הברור וההגיוני ביותר הוא חסכון בכסף. הכנת פיצה ביתית, גם כזו העשויה מחומרי הגלם האיכותיים ביותר, בסופו של דבר תעלה לנו פחות. גם כמות החומרים להכנת הפיצה שנקנה, יספיקו לנו להכנה של יותר מפיצה אחת. יתרונות נוספים הם הפן הבריאותי, אנו יודעים בדיוק אלו חומרים ורכיבים יש בפיצה, הגבינה היא איכותית, רוטב העגבניות טבעי לחלוטין ואין בה כל חומר משמר או רכיבים תעשייתיים אחרים.

 

איך אתם אוהבים את הפיצה שלכם?

 

יש שאוהבים את הפיצה שלהם עם בצק דק ויש מי שאוהבים אותו עבה. יש מי שאוהב הרבה גבינה, מעט רוטב, עם תוספות או פיצה רגילה ללא שום תוספת. כאשר מכינים את הפיצה בבית ניתן להכין את הפיצה לפי העדפתכם האישית וליהנות מפיצה נהדרת בדיוק כפי שאתם אוהבים אותה.

 

כמו כן, תוכלו למצוא מגוון של מתכונים לסוגי בצקים שונים, לרוטב עגבניות ואף רעיונות שונים לסגנונות פיצה חדשניים שמעולם לא ניסיתם. מתכון לפיצה פשוט וקל שאינו מצריך הרבה עבודה (אם כי מצריך התפחה) כולל חצי קילו קמח לבן, שמרים, סוכר, מלח, מים ושמן זית. מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר בקערה גדולה, שופכים לתוך הקערה את המים השמן והמלח ולשים עד שנוצר בצק שאינו דביק, גמיש וקל לעבודה. מניחים את הבצק בקערה מכוסה בניילון נצמד, מכסים במגבת ושמים בצד להתפחה. לאחר שהבצק תפח ניתן להכין את הפיצות.

 

אם אתם רוצים לשדרג את הפיצה תוכלו להכין קראסט גבינה טעים ומפנק. לאחר שהבצק תפח והוא כבר מוכן לעבודה, רדדו אותו לגודל הרצוי ואז הניחו לאורך כל מסגרת הבצק אצבעות גבינת מוצרלה וגלגלו כלפי פנים כך שהבצק יכסה את המוצרלה לגמרי. לאחר סיום גלגול המוצרלה עם הבצק, המשיכו בשלבים הבאים של מריחת רוטב העגבניות, פיזור הגבינה והתוספות ואפייה כרבע שעה בתנור עד שהפיצה מוכנה.

 

חומרי גלם טריים ואיכותיים

כאשר אנו טורחים ומכינים בבית פיצה אישית, משפחתית או אפילו לאירוח, נשקיע ונבחר כמובן את חומרי הגלם והתוספות האהובים עלינו, מחומרי הגלם הטובים והאיכותיים שנוכל למצוא.

כמו כן, נוכל להשקיע ברוטב איכותי במיוחד על ידי הכנתו מכמה עגבניות טריות מרוסקות שאותן נטגן בסיר עם בצל קצוץ קטן ושום כתוש, נוסיף רסק עגבניות, מים ותבלינים (מלח, פלפל, אבקת מרק עוף, אורגנו ומעט סוכר לנטרול החמיצות של העגבניות), ונבשל זמן ממושך על אש קטנה עד הטמעת כל טעמי הרכיבים יחד והתאדותם של נוזלי העגבנייה לכדי רוטב סמיך. בסיום טעמו את הרוטב ושפרו תיבול במידת הצורך.

 

גם חומרי הגלם של התוספות לפיצה, כמו גם החומרים לרוטב העגבניות, תלויים בכם ובהעדפתכם האישית. ישנן התוספות הרגילות של זיתים, בצל, תירס ופטריות, אשר ניתן להשתמש בפטריות טריות (ואפילו לשלב שניים או שלושה סוגי פטריות) במקום להשתמש בפטריות מקופסת שימורים שיש בחלק מהפיצריות שמהן מזמינים משלוח. ניתן לגוון ולטגן את הבצל לפני שמוסיפים אותו לפיצה, דבר המשנה את תוספת הבצל הבנאלית לתוספת אחרת ומפתיעה בטעמה. ניתן להוסיף גם רצועות גמבה או קישוא, קוביות בטטה או חצילים, ארטישוק, עלי תרד ועוד. כולן תוספות מיוחדות לפיצה.

אפשר להוסיף לפיצה בנוסף לגבינה הצהובה או המוצרלה המגורדת, גם קוביות גבינה נוספות כגון פטה, בולגרית ואפילו פרוסות גבינת עיזים. תוספת גבינה כזו יחד עם פרוסות עגבניה דקות או פלפל ירוק חריף (למי שאוהב פיצה חריפה או פיקנטית), מקפיצה את טעמה של הפיצה, ומשדרגת אותה לפיצת גורמה.

 

הכנת פיצה ביתית היא עניין כיפי ופשוט גם אם הזמן הדרוש עד שהפיצה מוכנה הוא כשעה ולעיתים גם קצת יותר.אפשר לפנות אחר צהריים לבישול ואפייה עם הילדים ויחד להכין בצק, ללוש ולרדד אותו, לחתוך ולהכין את מגוון התוספות האהובות על הילדים והמבוגרים ולפזר אותן בתשומת לב על הפיצה. ארוחת ערב המורכבת מפיצה ביתית וסלט ירוק טרי ורענן יכולה להיות סיום מקסים ליום בילוי ואיכותי עם הילדים.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד