גם יפה וגם קרה: עוגת שכבות עם בראוניז וגלידת מייפל־פקאן

מושלמת לימי החום הכבד - עוגה מענגת משלבת בין שני דברים טובים: בראוניז נימוחים ושוקולדיים וגלידה עשירה תוצרת בית (בלי מכונה!)

עוגת שכבות: בראוניז וגלידת מייפל־פקאן (צילום: דניאל לילה, סגנון: דניאל לילה)
עוגת שכבות: בראוניז וגלידת מייפל־פקאן (צילום: דניאל לילה, סגנון: דניאל לילה)

 

המרכיבים

(תבנית 30X25 ס"מ)

 

לבראוניז

  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 100 גרם חמאה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זרעי ענבים, שמן זית עדין או קנולה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים או קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
  • 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור

 

לגלידה

  • 1 קופסה (250-200 גרם) גבינת שמנת 15% שומן לפחות
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 38%-32% שומן
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) סירופ מייפל
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 3/4 כוס (75 גרם) אגוזי פקאן קצוצים

 

לעיטור

  • 1/4 כוס (25 גרם) אגוזי פקאן חצויים
  • 3 כפות סירופ מייפל

 

ההכנה

1. הבראוניז: מחממים את התנור ל־180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, כך ששולי הנייר ייצאו מהתבנית.

2. שמים בכלי מתאים את השוקולד והחמאה. ממסים בהדרגה במיקרוגל – 30 שניות בכל פעם – ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים את השמן, הסוכר, הקקאו, הווניל, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך כדי בחישה, ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את השקדים הטחונים (או קמח שיבולת השועל) ואת הקורנפלור ומערבבים לעיסה אחידה.

3. מעבירים את העיסה לתבנית ומיישרים. אופים כ־20 דקות, עד שפני העוגה נראים יבשים וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקפיא לשעה לפחות (ועד חודשיים).

4. הגלידה: שמים בקערת המערבל את הגבינה, מכל אחד של שמנת מתוקה, את המייפל ואת אבקת הסוכר. מערבבים מעט בעזרת בלון ההקצפה, מרכיבים אותו ומקציפים כ־2 דקות, עד שהקרם מתחיל להתייצב. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את המכל הנוסף של השמנת המתוקה ומקציפים לקרם כמעט יציב. מוסיפים את אגוזי הפקאן הקצוצים ומקציפים עוד קצת, עד שהקרם מתייצב והאגוזים מתפזרים באופן אחיד.

5. ההרכבה והעיטור: מחלצים את הבראוניז מהתבנית, מסירים את נייר האפייה ומחזירים את העוגה לתבנית. יוצקים עליה את הגלידה ומיישרים. מעטרים באגוזי הפקאן החצויים ומזלפים את סירופ המייפל. מאחסנים במקפיא 6 שעות לפחות. מגישים קפוא או קפוא למחצה.

 

זמן הכנה: כ־40 דקות, לא כולל אפייה

דרגת קושי: בינוני

איך שומרים: במקפיא, עד שבועיים

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד