פינת הדרינק החגיגי: 4 קוקטיילים שיתסיסו לכם את ארוחות החג

אחרי שהטריפו אותנו עם "פינת הדרינק היומי", נועה רוזין ואריאל לייזגולד פותחים בפנינו את הבית שלהם ורוקחים קוקטיילים מבעבעים שיתאימו בול לשולחן החג

נועה רוזין ואריאל לייזגולד, בשיתוף סודהסטרים

|

07.09.20 | 12:30

קוקטיילים קלילים עם סודה טרייה, בכמות הבועות ובעוצמת ההגזה שאנחנו רוצים (צילום: בן יוסטר, סטיילינג: נועה קנריק)
קוקטיילים קלילים עם סודה טרייה, בכמות הבועות ובעוצמת ההגזה שאנחנו רוצים (צילום: בן יוסטר, סטיילינג: נועה קנריק)

היא מנחת טלוויזיה ובעלת ערוץ יוטיוב מעורר תאבון. הוא מסעדן שבבעלותו ברים ומסעדות בארץ ובעולם, ואם גם אתם ריפרשתם את האינסטגרם בתקופת הסגר בציפייה לפינה נוספת של נועה רוזין ואריאל לייזגולד, אתם לא לבד. אחרי שהטריפו אותנו עם "פינת הדרינק היומי", רוזין ולייזגולד פותחים בפנינו את הבית שלהם ורוקחים קוקטיילים תוססים שיתאימו בול לשולחן החג

 

בואו נתחיל מהסוף: אף שולחן חג של ראש השנה בתולדות העם היהודי לא נזקק לאלכוהול כמו השולחן שיפתח לנו את תשפ"א. מי האמין שנעבור כזו שנה מטלטלת, מורכבת בה נשקול אם להתכנס בחג עם המשפחה הקרובה בגלל מגפה עולמית. ויחד עם זאת, הסגר הוליד אצלנו בבית פורמט קטן שהפך להצלחה מסחררת באינסטגרם: פינת הדרינק היומי.

 

אריאל, מעבר להיותו מסעדן ואיש עסקים, ידוע בכישרונו הנדיר ברקיחת קוקטיילים. אחרי שהקים ברים בתל-אביב (223, בלבוי, באטלר, פנטסטיק) ובעולם, שאלה אחת שקפצה לי לאינבוקס בזמן הסגר הציתה את הכישורים שלו גם בבית: "נועה, יש לי בארון המשקאות קמפרי, וודקה ובייליס מהדיוטי-פרי שאף פעם לא פתחתי, מה אפשר לעשות עם זה?". יכולת ההנחיה שלי והידע המקצועי של אריאל הולידו פינה יומית בה קיבלנו תמונות של ארונות אלכוהול ורקחנו מהם קוקטיילים. אריאל הסביר, אני צילמתי, ערכתי והוספתי אפקטים – ונוצר לו ספר קוקטיילים עצום שמאופסן בהיילייטס לכל מקרה שלא יהיה.

  

"הפכנו את כל ההכנה של קוקטיילים שרק נראים מסובכים לחוויה ביתית וקלילה". נועה רוזין ואריאל לייזגולד (צילום: בן יוסטר, סטיילינג: נועה קנריק)
    "הפכנו את כל ההכנה של קוקטיילים שרק נראים מסובכים לחוויה ביתית וקלילה". נועה רוזין ואריאל לייזגולד(צילום: בן יוסטר, סטיילינג: נועה קנריק)
     

     

    אחרי שראינו את ההיענות והסקרנות הגדולה סביב הנושא, הבנו שלקראת ראש השנה שולחן החג היפה צריך להיות מעוטר בקוקטיילים. מכיוון שמדובר בארוחה ארוכה שיכולה להימשך שעות, בחרנו קוקטיילים קלילים עם סודה טרייה, כזו שאפשר להכין בבית בדיוק בעצמת ההגזה שאנחנו אוהבים. למעשה הפכנו את כל ההכנה של קוקטיילים שרק נראים מסובכים לחוויה ביתית וקלילה.

     

    בכל הקוקטיילים שלנו השתמשנו בבועות של סודהסטרים. גילינו את האפקטיביות של הבקבוקים הרב פעמיים במהלך הסגר, כשלא רצינו לסחוב שישיות או לאגור בקבוקים למחזור. אל תגלו לאף אחד, אבל מתחת לשולחן של תוכנית הבוקר תמיד תמצאו לצידי בקבוק שלהם לאורך השידור.

     

    אנחנו מציעים להכין את הקוקטיילים כמה ימים לפני החג במטרה לעשות לעצמכם "תפריט טעימות", כדי שתבחרו לפי הטעם שלכם מה מתאים לכל שלב בארוחה. לא חזקים בקוקטיילים אבל בטוחים שמישהו מהמשפחה או מהחברים שלכם כן? קנו לו סודהסטרים לחג, זו אחלה מתנה – ותבקשו שהם יכינו לכם את הקוקטיילים! כך או כך, אנחנו בטוחים שיהיה נהדר וטעים. אם יש לכם שאלות, אנחנו זמינים באינסטגרם. חג שמח!

     

    מתכון ראשון | ברנדי תפוח בדבש

     

     (צילום: בן יוסטר, סטיילינג: נועה קנריק)

      מרכיבים:

      • 30 מ"ל קלבדוס
      • 5 מ"ל בחרובקה
      • 4 טיפות אנגוסטורה
      • 10 מ"ל מיץ תפוחים
      • 15 מ"ל סירופ אגסים, הל ודבש תוצרת בית (מצרכים בהמשך)
      • 15 מ"ל מיץ לימון
      • סודה לסיום הקוקטייל
      • קרח

      מרכיבים לסירופ:

      • 1 אגס, פרוס לרצועות ארוכות
      • 6 תרמילי הל
      • 200 מ"ל דבש
      • 200 גרם סוכר
      • 200 מ"ל מים

       

      אופן הכנה:

      1. מתחילים עם בישול הסירופ: מכניסים את כל המרכיבים לקלחת קטנה ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. כשהסוכר נמס לחלוטין מורידים את האש ומבשלים כ-10 דקות. מכבים את האש ומכסים את הקלחת למשך שעה.

      2. מכינים את הקוקטייל: מכניסים את כל המרכיבים, פרט לסודה, לשייקר מלא בקרח ומשקשקים.

      3. מרכיבים את הכוס: ממלאים כוס גבוהה (הייבול) בקרח ומסננים את הקוקטייל לתוך הכוס, אך לא עד סופה. מוזגים סודהסטרים לסיום.

      4. מקשטים: מניחים שמינית תפוח בקצה הכוס ומוסיפים מקל דבש קטן.

       

       

      מתכון שני | אמריקנו רימונים

       

       (צילום: בן יוסטר, סטיילינג: נועה קנריק)

        מרכיבים:

        • 20 מ"ל ורמוט אדום
        • 20 מ"ל קמפרי
        • 20 מ"ל מיץ רימונים טרי
        • סודה לסיום הקוקטייל
        • קרח

         

        אופן הכנה:

        1. ממלאים כוס גבוהה (הייבול) עם קרח, מוזגים לתוכה את כל המרכיבים לפי הסדר ומערבבים היטב.

        2. מקשטים עם זרעי רימונים וקליפת תפוז.

         

        מתכון שלישי | בליינד דייט

         

         (צילום: בן יוסטר, סטיילינג: נועה קנריק)

           

          מרכיבים:

          • 40 מ"ל רום כהה
          • 20 מ"ל מי סוכר (הסבר באופן ההכנה)
          • 20 מ"ל מיץ לימון
          • 2 תמרי מג'הול
          • סודה לסיום הקוקטייל
          • קרח

           

          אופן ההכנה:

          1. מכינים מי סוכר: מערבבים 200 גרם סוכר עם 200 מ"ל מים חמים עד שהסוכר נמס. מצננים עד שהסירופ מגיע לטמפרטורת החדר.

          2. מכינים את הקוקטייל: כותשים את התמרים בכוס גבוהה עם פלפל שחור ומי סוכר. ממלאים את הכוס בקרח, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מוסיפים סודה עד לקצה הכוס.

          3. מקשטים את הקוקטייל: מניחים פרוסת ליים ומעט פלפל שחור.

           

          מתכון רביעי | מנישביץ מיול

           (צילום: בן יוסטר, סטיילינג: נועה קנריק)

            מרכיבים:

            • 30 מ"ל וודקה
            • 30 מ"ל מיץ ענבים תירוש
            • 30 מ"ל לימון טרי
            • 15 גרם מי סוכר (הסבר באופן ההכנה)
            • סודה לסיום הקוקטייל

             

            אופן הכנה:

            1. מכינים מי סוכר: מערבבים 200 גרם סוכר עם 200 מ"ל מים חמים עד שהסוכר נמס. מצננים עד שהסירופ מגיע לטמפרטורת החדר

            2. מכניסים את כל המרכיבים, פרט לסודה, לשייקר מלא בקרח. משקשקים היטב ומסננים לתוך כוס גבוהה מלאה בקרח. מוסיפים סודה עד לקצה הכוס.

            3. קישוט הקוקטייל: מניחים מעט ענבים סגולים וקליפת לימון בקצה הכוס.

             

            צילום: בן יוסטר, סטיילינג: נועה קנריק

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד