לא הכול דבש: חלה חגיגית ממולאת בדברים טובים ומזוגגת בסילאן

חלה ביתית מושקעת תמיד לוקחת בסיבוב כל מנה אחרת שתניחו על השולחן. והמתכון הזה יגלה לכם כיצד לקבל תשבחת כפולה: תחילה על המראה ושנית על ההפתעה

אורה קורן

|

09.09.20 | 08:32

מוזמנים לשחק עם המליות לפי מה שאתם אוהבים (צילום: אורה קורן)
מוזמנים לשחק עם המליות לפי מה שאתם אוהבים (צילום: אורה קורן)
 

מרכיבים

חלה אחת

 

לבצק

  • 300 מ"ל (1/2 1 כוסות) משקה אורז ושקדים או שקדים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
  • 1/2 כף מלח
  • 525 גרם (3/4 3 כוסות) קמח חלה
  • 10 גרם שמרים יבשים

 

למליות

  • 75 גרם (3 כפות) סילאן / מייפל טבעי
  • 24 גרם (4 כפות) שקדים קצוצים
  • 30 גרם (5 כפות) פיסטוקים קצוצים (כפית אחת להשאיר לסוף)
  • 1 כפית קינמון טחון

 

לעיטור

  • מעט סילאן או מייפל מעורבב במים (למריחה)
  • 1 כף סוכר מעורבבת עם 1 כפית קינמון טחון
  • פיסטוקים קצוצים
  • גרגרי רימון

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: שמים בקערת המיקסר משקה אורז-שקדים, תמצית הווניל השמן והמלח, מערבבים קלות ומוסיפים את הקמח, מעליו שמים את השמרים. לשים 5 דקות במהירות 1 (הכי נמוכה) ועוד 5 דקות במהירות 2. מוציאים למשטח מקומח, מכדררים לכדור ומעבירים לקערה משומנת בשמן זית. מכסים ומניחים לתפיחה של כשעתיים או עד להכפלת הנפח.
  2. המליות: מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים. יוצרים מכל חלק נחש ומרדדים אותו למלבן ברוחב של 5 ס"מ.
  4. יוצקים לאורכן של הרצועות כף סילאן (על כל אחת - כף אחת) ומפזרים על כל אחת תוספת שונה - שקדים, פיסטוקים או קינמון. סוגרים את הרצועות, מהדקים ומגלגלים לצורת נחשים. קולעים את הנחשים לצמה. מניחים בתבנית להתפחה נוספת ומכסים במגבת.
  5. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  6. העיטור: מורחים את החלה בתערובת הסילאן והמים, בוזקים מעל סוכר וקינמון. אופים כשעה, עד שהחלה משחימה ולוקחים בחשבון שהסילאן והקינמון מעניקים לה מראה מעט יותר כהה מהרגיל. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר. לקראת הגשה מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים וגרגרי רימון.

 

אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט

 

    לעוד המון מתכונים שיכניסו את החג למטבח שלכם: ספר 100 המתכונים של חגי ישראל

     

    ספר 100 המתכונים (צילום: אורה קורן)
    ספר 100 המתכונים (צילום: אורה קורן)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד