כבר יש ריח של חג באוויר: עוגיות פריכות, מתובלות בדבש ובקינמון
משהו קטן וטעים להביא למארחים שלכם - רק תזכרו להגיד להם שזה לא לשולחן אלא לקפה של הבוקר אחרי ארוחת ראש השנה. תאמינו לנו, הם מאוד יעריכו את המחשבה

סיום מתוק לארוחת החג: עוגיות דבש וקינמון (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
20-16 עוגיות
- 1/2 1 כוסות קמח לבן
- 1 כפית שטוחה אבקת אפיה
- 1 כפית שטוחה קינמון טחון
- 2 כפות סוכר
- 1 ביצה קטנה
- 2 כפות דבש
- 25 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
- 3 כפות שמן קנולה
- אבקת סוכר (לעיטור)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפיה.
- מוסיפים את החומרים לפי הסדר (למעט אבקת הסוכר) ומערבבים אותם בין לבין בעזרת כף, עד לקבלת בצק רך ואחיד.
- יוצרים כדורים קטנים ומשטחים אותם לעוגיות. אם הבצק מתפורר, אפשר להרטיב מעט את הידיים. מסדרים את העוגיות במרווחים שווים בתבנית.
- אופים 15-12 דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט בשוליים. מוציאים, מצננים ומעטרים באבקת סוכר. העוגיות מתקשות לאחר צינון.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"