כבר יש ריח של חג באוויר: עוגיות פריכות, מתובלות בדבש ובקינמון

משהו קטן וטעים להביא למארחים שלכם - רק תזכרו להגיד להם שזה לא לשולחן אלא לקפה של הבוקר אחרי ארוחת ראש השנה. תאמינו לנו, הם מאוד יעריכו את המחשבה

אפרת סיאצ'יפורסם: 10.09.20 11:12
סיום מתוק לארוחת החג: עוגיות דבש וקינמון (צילום: אפרת סיאצ'י)
סיום מתוק לארוחת החג: עוגיות דבש וקינמון (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

20-16 עוגיות

 

  • 1/2 1 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפיה
  • 1 כפית שטוחה קינמון טחון 
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ביצה קטנה
  • 2 כפות דבש
  • 25 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
  • 3 כפות שמן קנולה
  • אבקת סוכר (לעיטור) 

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפיה.
  2. מוסיפים את החומרים לפי הסדר (למעט אבקת הסוכר) ומערבבים אותם בין לבין בעזרת כף, עד לקבלת בצק רך ואחיד.
  3. יוצרים כדורים קטנים ומשטחים אותם לעוגיות. אם הבצק מתפורר, אפשר להרטיב מעט את הידיים. מסדרים את העוגיות במרווחים שווים בתבנית.
  4. אופים 15-12 דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט בשוליים. מוציאים, מצננים ומעטרים באבקת סוכר. העוגיות מתקשות לאחר צינון.

 

 עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...