גיל חובב מכין פשטידת מלווח. לחצו על הסרטון לצפייה
צילום: ירון שרון וחגי דקל | עריכה: רז רפאל

פשטידת מלווח במילוי גבינות (צילום: אביגיל עוזי)
עורו התימנים! המתכון הזריז הבא עושה שימוש בלחם חוקנו, המלווח, אבל משמיש אותו באופן מקורי: בצק לפשטידה. מגישים לשולחן עם כל ניחוחות השמרים, חותכים למשולשים, ויש!
מובן שהמילוי יכול לבוא באלף צורות: אפשר להוסיף אפונה קפואה, אפשר להוסיף סחוג (!), אפשר לגוון בעשבי התיבול, אבל כדאי להיצמד לריקוטה, בגלל המרקם, ולקוואטרו פורמאג'י, בגלל שילוב הטעמים.
המרכיבים:
- 2 עלי מלווח קפואים (אין צורך להפשיר מראש)
- 1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9% שומן של "גד"
- 1 כוס תערובת גבינות קוואטרו פורמאג'י של "גד"
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- פלפל שחור לפי הטעם
- 1 ביצה
ההכנה:
1. שמים בקערה את הגבינות, הפטרוזיליה והפלפל השחור. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הביצה ומערבבים.
2. מניחים עלה מלווח אחד על מחבת גדולה (אין צורך בשמן, המלווח שמן מספיק) ומורחים עליו את המילוי. מכסים בעלה השני.
3. מטגנים על אש בינונית-נמוכה, עד שעלה המלווח התחתון מזהיב היטב. הופכים (פה צריך קצת וירטואוזיות) ומטגנים את הפשטידה מצד שני. מצננים מעט. מגישים פושר.