
לא חייבים את הסלק, אבל כן חייבים להודות שהוא מוסיף (צילום: אסתר דורון צרפתי)
מרכיבים
6-4 מנות
לקינואה
- 1 כף שמן
- 1 כוס קינואה, שטופה ומסוננת היטב
- 2 כוסות מים רותחים
- מלח
לסלט
- 2 סלקים מבושלים, חתוכים לקוביות קטנות (אפשר להשתמש בסלק באריזת ואקום)
- 2 מלפפונים, חתוכים לקוביות קטנות
- 2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לעיגולים קטנים
- 2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
- 2/3 כוס גרעיני דלעת, חמניה ושומשום מלא, קלויים במחבת יבשה
- שמן
- מיץ לימון
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- הקינואה: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הקינואה, המים והמלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה 20-15 דקות או עד שהקינואה מוכנה. מצננים ושומרים במקרר עד השימוש.
- הסלט: שמים את כל המרכיבים בקערה, מערבבים, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול.
עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"

עוד סלט טעים ופשוט להכנה של אסתר: זעלוק