משאת נפשה של כל מארחת: סלט קינואה יפהפה, טעים וקל להכנה

מכירים את זה שאתם מתכוונים להכין משהו מהיר וקליל לארוחת הצהריים אבל אז המצאי של המקרר מוביל אתכם ללהיט האירוח הבא שלכם? זה בדיוק מה שקרה כאן

אסתר דורון צרפתי

|

06.09.20 | 07:03

לא חייבים את הסלק, אבל כן חייבים להודות שהוא מוסיף (צילום: אסתר דורון צרפתי)
לא חייבים את הסלק, אבל כן חייבים להודות שהוא מוסיף (צילום: אסתר דורון צרפתי)

מרכיבים

6-4 מנות 

 

לקינואה

  • 1 כף שמן
  • 1 כוס קינואה, שטופה ומסוננת היטב
  • 2 כוסות מים רותחים
  • מלח 

 

לסלט

  • 2 סלקים מבושלים, חתוכים לקוביות קטנות (אפשר להשתמש בסלק באריזת ואקום)
  • 2 מלפפונים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לעיגולים קטנים
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
  • 2/3 כוס גרעיני דלעת, חמניה ושומשום מלא, קלויים במחבת יבשה 
  • שמן
  • מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. הקינואה: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הקינואה, המים והמלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה 20-15 דקות או עד שהקינואה מוכנה. מצננים ושומרים במקרר עד השימוש.
  2. הסלט: שמים את כל המרכיבים בקערה, מערבבים, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול.

 

 

עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"

 

    עוד סלט טעים ופשוט להכנה של אסתר: זעלוק

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אסתר דורון צרפתי)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אסתר דורון צרפתי)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג