צילום: שי יחזקאל

תגלגלו את זה הלאה: "סושי" חביתה, סביח בלי פיתה ורול חסה עם אטריות

ימי ראשית ספטמבר דורשים מאכלים פשוטים להכנה ונוחים לעיכול. איך מתקתקים ארוחות מהירות, קלילות ומשמחות לכל בני המשפחה? עוד בגלגול הזה

רק 118 קלוריות למנה. רול חסה עם סלט אטריות שעועית (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
רק 118 קלוריות למנה. רול חסה עם סלט אטריות שעועית (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

רול חסה עם סלט אטריות שעועית

 

החומרים ל-6 מנות:

6 עלי חסה אייסברג

לסלט:

  • 100 גרם אטריות שעועית
  • 2 מלפפונים חתוכים לגפרורים
  • 2 גזרים חתוכים לגפרורים
  • 1/2 כוס כרוב סגול, חתוך לרצועות
  • 1/3 כוס עלי כוסברה
  • 1/3 כוס עלי נענע
  • 1/3 כוס עלי בזיליקום

לרוטב:

  • 5 כפות רוטב דגים (נאם פלא)
  • מיץ מ־1 לימון
  • 1 כף מייפל
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/2 כפית שמן שומשום
  • 2 שיני שום
  • 1/2 פלפל אדום חריף, קצוץ

 

מה עושים:

1. שמים את האטריות בקערה רחבה ויוצקים מים רותחים עד כיסוי. סוגרים במכסה ומניחים להן להתרכך במשך כ־10 דקות. שוטפים היטב במים קרים ומסננים.

2. מערבבים בקערה גדולה את האטריות עם כל יתר חומרי הסלט.

3. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת, יוצקים על הסלט ומערבבים היטב.

4. ממלאים כל עלה חסה בסלט האטריות (אפשר להוסיף בשלב זה מעט בוטנים קלויים) ומגלגלים.

 

ערכים תזונתיים למנה: 118 קלוריות | 26.3 גרם פחמימות | 3.7 גרם חלבון | 0.9 גרם שומן | 6 מנות

 

 

מה עוד אפשר לגלגל?

 

סביח מגולגל

 

מה צריך?

 

 (צילום: יוסי סליס)
    מה עושים:

    1. קולפים את החצילים לפרוסות בעזרת קולפן ירקות רגיל.

    2. מניחים את פרוסות החציל בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזליפים את שמן הזית ומפזרים את המלח. אופים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות כ־15 דקות.

    3. מפזרים בחלק התחתון של כל פרוסת חציל אפויה את פירורי הביצה הקשה, מעט לימון כבוש, אריסה אם אוהבים ואפשר גם להוסיף מלפפון חמוץ ופטרוזיליה. מגלגלים כמו סושי ומטפטפים טחינה מעל.

     

    "סושי" חביתה

    מה צריך?

     (צילום: יוסי סליס)

       

      מה עושים?

      1. טורפים ביצים בקערה ומטגנים במחבת עם שמן זית 2 חביתות בזו אחר זו (כל אחת מ־2 ביצים).

      2. מניחים כל חביתה בצלחת נפרדת ומסדרים מעל מחצית מגבינת הפטה, פלפל חריף ומתבלים בפלפל שחור.

      3. מגלגלים כל חביתה לרול, חותכים לפרוסות בגודל של סושי ומגישים חם.

       

      שפית אורחת: מירי הבר, מנחת סדנאות בישול בסטודיו בון מירי

       

        תגלגלו גם את זה: "סושי" סלמון בלי כל הבלגן:

         

        "סושי" ביתי וידידותי לכל המשפחה בלי כל הבלגן? לחצו על התמונה (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
        "סושי" ביתי וידידותי לכל המשפחה בלי כל הבלגן? לחצו על התמונה (צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

         

         

        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד