סודות מחדר הטיפולים: מה רופא המשפחה שלכם באמת חושב עליכם?

עם מאות מטופלים מדי חודש, ד"ר עמוסי מאבחן לא רק מחלות, אלא גם את הטיפוסים שמגיעים למרפאה, על ההתנהגויות, המוזרויות וההעדפות שלהם. מזהים את עצמכם?

ד"ר דורון עמוסיפורסם: 01.09.20 09:10
 יש את זו שמגיעה לחדר ההמתנה חצי שעה לפני הזמן ומתלוננת על העיכוב עוד לפני שהגיע תורה, ויש את זה שתמיד מגיע באיחור, מגיש את הכרטיס למזכירה במהלך שיחה קולנית בטלפון הנייד (צילום: Shutterstock)
יש את זו שמגיעה לחדר ההמתנה חצי שעה לפני הזמן ומתלוננת על העיכוב עוד לפני שהגיע תורה, ויש את זה שתמיד מגיע באיחור, מגיש את הכרטיס למזכירה במהלך שיחה קולנית בטלפון הנייד (צילום: Shutterstock)

יש כאלה נחמדים ויש כאלה שלא. יש את אלה שרוצים לשמוע עוד ועוד על מחלתם, ויש את אלה שרוצים רק את הכותרת. יש כאלה שתקנים, שכל הביקור לא מוציאים מילה ולא ברור מה עובר עליהם, ויש כאלה ששואלים שאלה ומיד עונים עליה, מה שגורם לך לתהות מדוע הם בכלל הגיעו. יש כאלה שמגיעים לבדיקה שעתיים אחרי תחילת הסימפטומים, יש כאלה שמגיעים כמה ימים אחרי השיא, במצב כל כך רע שאתה מברך בכלל שהם בחיים ומזדעזע מהגישה שלהם לבריאות וחולי. יש אחד שאחרי אבחנה של אבן בכיס מרה ילך לכירורג אליו הופנה ממוקדנית זימון התורים, ויש את זה שילך לראיין שלושה כירורגים לפני הניתוח. אחד יקבל מרשם ולא תשמע ממנו עד החלמה, ואחד יטלפן כל יום לעדכן בווטסאפ, בצירוף תמונה.

 

יש כאלה ששומרים על הילדים שלהם בשקט בחדר הטיפולים, כמו בספריה, ויש כאלה שמשחררים את הילדים להתרוצץ בין מיטת הבדיקה למד הגובה כמו בג'ימבורי. יש כאלה שלא מוכנים להיבדק בבית החולים בעירם ורוצים את זה של העיר השכנה. נראה לי שזה קורה בעיקר בערים קטנות. יש עורכי דין, המציינים שהם עוסקים ברשלנות רפואית ואני תוהה אם הם מתכוונים לאיים עלי, או שזו רק פרשנות שלי. לטפל ברופאים זה אתגר. מעטים מהם מצליחים להתמיד בקשר עם רופא המשפחה. אני עדיין לא מצאתי רופא משפחה.

 

יש את זו שמגיעה עם העלון הרפואי המקופל בתוך אריזת התרופה, תופעות הלוואי מודגשות עם טוש סימון והערות קטנות כתובות בעיפרון, ויש את זה שמקבל תרופה חדשה ולא שואל בכלל על תופעות הלוואי או דרך הנטילה. יש את זו שמגיעה לחדר ההמתנה חצי שעה לפני הזמן ומתלוננת על העיכוב עוד לפני שהגיע תורה, ויש את זה שתמיד מגיע באיחור, מגיש את הכרטיס למזכירה במהלך שיחה קולנית בטלפון הנייד.

 

יש את זו שתמיד מודה על הטיפול שלך ושל חדר המיון, ומספרת שקיבלה כזה יחס אישי, ויש את זו שתמיד מדגישה שזו רפואת עולם שלישי. יש מטופלים כל כך מקסימים שהיית רוצה להיות חבר שלהם ואחרים שאתה תוהה מי בכלל יכול להיות חבר שלהם
יש כאלה שישאלו איך לוקחים מוקסיפן שלוש פעמים ביום (מעירים את הילד בלילה?) ויש כאלה שלא. יש כאלה שעוברים בירורים מסובכים בסבלנות ומתינות גדולה, ולא נראה שהם נלחצים (אני מעריץ אותם), ויש כאלה שבאים לביקור עם מבט מבוהל כי השארת להם הודעה לחזור על תפקוד בלוטת התריס בעוד חודש. אחד תמיד יוציא את הכרטיסים של ילדיו בסוף הביקור לבקש מרשם או הפניה, ואחד אחר תמיד ייזכר בתלונה הכי חשובה ממש כשהוא ליד הדלת.

 

יש את זו שתמיד מודה על הטיפול שלך ושל חדר המיון, ומספרת שקיבלה כזה יחס אישי, ויש את זו שתמיד מדגישה שזו רפואת עולם שלישי. יש מטופלים כל כך מקסימים שהיית רוצה להיות חבר שלהם ואחרים שאתה תוהה מי בכלל יכול להיות חבר שלהם. יש כאלה שנורא חרדים מכל הערה או הבעת פנים וכאלה שתמיד נראים נינוחים. אחד יעשה כל שביכולתו לדחות את תחילת הטיפול בסוכרת ואילו זו שאחריו תבקש לקבל תרופות, רק שלא תצטרך להקפיד על דיאטה ולהתחיל ללכת.

 

את רוב המטופלים אני ממש אוהב ושמח לראות, ויש בודדים שמובילים אותי לשקוע במחשבות. יש כאלה שיקבלו כל המלצה לתחילת טיפול ויש כאלה שילכו לשמוע דעה נוספת, עדיף אצל איזה רופא מחו"ל. אחד יתיש את המערכת ואת עצמו במרדף אחר תרופות מקור, ואחר בכלל לא ישים לב שקיבל חלופה גנרית. יש כאלה שעסוקים נורא במנהלות והתחייבויות כספיות ואחרים נשארים ממוקדים במהות הרפואית. יש טיפולים עליהם נהוג לקיים דיון ממושך (טיפול ליתר כולסטרול) ויש כאלה שלא (טיפול בנוגדי קרישה). מעטים המטופלים שמסרבים להמלצות הרפואיות.

 

רבים ושונים המטופלים במרפאה וכולם, ממש כולם, רק רוצים להרגיש טוב.

 

הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר דורון עמוסי
דורון עמוסי הוא רופא משפחה. ספר הביכורים שלו "רופא משפחה. יומן" ראה אור בשנת 2019 בהוצאת עולם חדש