בֻּוּאֵנוֹס דִיׇאס: שקשוקה מקסיקנית
עם בשר, שעועית שחורה ותירס

זאת לא מנה לארוחת בוקר מוקדמת שאחריה רצים לסידורים, זאת ארוחה משפחתית שלמה במחבת אחת שמכינים ואוכלים בסופו של בוקר מפנק עם טורטיות והמון זמן פנוי

דבי מצקיןפורסם: 31.08.20 08:29
ארוחה שלמה במחבת אחת - שקשוקה מקסיקנית
ארוחה שלמה במחבת אחת - שקשוקה מקסיקנית
צפו: כך דבי מכינה מנה במצב רוח מקסיקני
במאי: רני מונצ'ז

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1/4 כוס שמן
  • 1 בצל, קצוץ
  • 8 שיני שום, קצוצות גס
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 3 פלפלים, חתוכים לקוביות
  • 1 קופסת שימורים של שעועית שחורה, מסוננת ושטופה
  • 1 קופסת שימורי תירס, מסונן
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1 פלפל צ'ילי חריף
  • 1 צרור כוסברה טרייה, קצוצה גס
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף כורכום, טחון
  • 1 כף כמון, טחון
  • 6 ביצים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים בו את הבצל עם השום, עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם מרית. מטגנים עד שהבשר משחים מעט.
  3. מוסיפים את הפלפלים, השעועית והתירס ומערבבים היטב. מבשלים כמה דקות.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות, הצ'ילי, הכוסברה והתבלינים, מערבבים היטב. מוסיפים מים רותחים עד לגובה התבשיל, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 20 דקות.
  5. פותחים, יוצרים גומות קטנות ושוברים לתוכן את הביצים. מכסים שוב ומבשלים כמה דקות, עד שהביצים בדרגת עשייה רצויה. מגישים חם.

 

>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש המתייחסים אל האוכל כאל רע הכרחי. אוכלים ומתלוננים: 'האוכל משמין, יש בו הרבה קלוריות,' וכדומה. אנשים אלה אינם נהנים. הם פונים אל הצד הנגטיבי ומחמיצים את כל החיוב והברכה שיש באוכל ובדרכים האין סופיות להכינו ולאוכלו. לי אין כלל ספק לגבי כוחו האדיר, בהיות אחד הגורמים המאחדים את בני האדם בעולם כולו.

אחד הדברים החשובים ביותר בחיי הוא לארח ולהגיש אוכל. כשאני מכינה ארוחה אני חשה רוממות רוח עצומה, לא רק מפני שאני רוצה שאנשים יאהבו את מה שאני מבשלת. למען האמת, כשאני רואה את פני אורחיי ברגע שהם טועמים את תבשיליי, הדבר נותן משמעות לקיומי.

הבלוג הזה מבוסס על ספרה של דבי "ליפול או לעוף", הכולל כ-60 מתכונים למנות עליהם היא גדלה ואת הסיפור האישי שלה. חלק מהמתכונים אומנם נשמעים מוכרים, אך הנגיעה של דבי הופכת אותן למנות בטעמים בלתי נשכחים.