
לשימוש הכתבה בלבד אוכל שקשוקה מקסיקנית השטיק של דבי מצקין
(ארוחה שלמה במחבת אחת - שקשוקה מקסיקנית)
מרכיבים
6-4 מנות
- 1/4 כוס שמן
- 1 בצל, קצוץ
- 8 שיני שום, קצוצות גס
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 3 פלפלים, חתוכים לקוביות
- 1 קופסת שימורים של שעועית שחורה, מסוננת ושטופה
- 1 קופסת שימורי תירס, מסונן
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1 פלפל צ'ילי חריף
- 1 צרור כוסברה טרייה, קצוצה גס
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה
- 1 כף כורכום, טחון
- 1 כף כמון, טחון
- 6 ביצים
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים בו את הבצל עם השום, עד להזהבה.
- מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם מרית. מטגנים עד שהבשר משחים מעט.
- מוסיפים את הפלפלים, השעועית והתירס ומערבבים היטב. מבשלים כמה דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות, הצ'ילי, הכוסברה והתבלינים, מערבבים היטב. מוסיפים מים רותחים עד לגובה התבשיל, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 20 דקות.
- פותחים, יוצרים גומות קטנות ושוברים לתוכן את הביצים. מכסים שוב ומבשלים כמה דקות, עד שהביצים בדרגת עשייה רצויה. מגישים חם.
>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.