בֻּוּאֵנוֹס דִיׇאס: שקשוקה מקסיקנית עם בשר, שעועית שחורה ותירס

זאת לא מנה לארוחת בוקר מוקדמת שאחריה רצים לסידורים, זאת ארוחה משפחתית שלמה במחבת אחת שמכינים ואוכלים בסופו של בוקר מפנק עם טורטיות והמון זמן פנוי

דבי מצקין

|

31.08.20 08:50

לשימוש הכתבה בלבד אוכל שקשוקה מקסיקנית השטיק של דבי מצקין
לשימוש הכתבה בלבד אוכל שקשוקה מקסיקנית השטיק של דבי מצקין (ארוחה שלמה במחבת אחת - שקשוקה מקסיקנית)

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1/4 כוס שמן
  • 1 בצל, קצוץ
  • 8 שיני שום, קצוצות גס
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 3 פלפלים, חתוכים לקוביות
  • 1 קופסת שימורים של שעועית שחורה, מסוננת ושטופה
  • 1 קופסת שימורי תירס, מסונן
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1 פלפל צ'ילי חריף
  • 1 צרור כוסברה טרייה, קצוצה גס
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף כורכום, טחון
  • 1 כף כמון, טחון
  • 6 ביצים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים בו את הבצל עם השום, עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם מרית. מטגנים עד שהבשר משחים מעט.
  3. מוסיפים את הפלפלים, השעועית והתירס ומערבבים היטב. מבשלים כמה דקות.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות, הצ'ילי, הכוסברה והתבלינים, מערבבים היטב. מוסיפים מים רותחים עד לגובה התבשיל, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 20 דקות.
  5. פותחים, יוצרים גומות קטנות ושוברים לתוכן את הביצים. מכסים שוב ומבשלים כמה דקות, עד שהביצים בדרגת עשייה רצויה. מגישים חם.

 

>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד