רק להוציא מהמקפיא ולחמם: 5 מנות מזינות לילדים שלומדים מהבית

במקום לצאת בכל בוקר לבית הספר, הילדים ילמדו השנה מהזום? אז במקום להכין להם סנדוויץ', אפשר למלא את המקרר בשניצל תירס, פתיתי עוף או לזניית גבינות

שניצל תירס טבעוני תוצרת בית (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')
שניצל תירס טבעוני תוצרת בית (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')

הילדים נשארים ללמוד בבית? הנה חמש ארוחות טעימות ומזינות, שקל לחמם וכיף לאכול.

 

 

שניצל תירס טבעוני תוצרת בית

אחת מארוחות הצהריים האהובות ביותר, בגרסה ביתית קלה להכנה. את הקמח אפשר להחליף בקמח עדשים טחונות, ויש לזה כמה יתרונות: מלבד היותו טעים, קמח העדשים מוסיף חלבון לארוחה, וגם עוזר ב"איסוף" וקשירת העיסה יחד.

 

אוכלים ליד: ירקות מוקפצים או מבושלים.

 

המרכיבים

(6 מנות)

 

  • 1 קופסה (400 גרם) גרגירי תירס משומרים (ומסוננים) או 1 כוס גרגירי תירס טריים או מופשרים
  • 100 גרם טופו
  • 2 כפות שמן
  • 3/4 כוס קמח לבן או קמח עדשים
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1/8 כפית פלפל לבן

 

לציפוי

  • 1 כוס (200 גרם) פירורי לחם
  • 4 כפות שומשום

 

לטיגון: שמן

 

ההכנה

1. שמים בקערת מעבד המזון או הבלנדר את התירס, הטופו וכף אחת מהשמן, ומעבדים למחית גסה. מעבירים את המחית לקערה ומוסיפים את יתרת השמן, הקמח, פירורי הלחם והתבלינים. מערבבים היטב. מכסים ומאחסנים במקרר שעה לפחות (עד יומיים).

2. יוצרים מהעיסה, בידיים רטובות, כדורים בגודל שזיפים ומשטחים אותם קלות.

3. הציפוי: שמים בצלחת את פירורי הלחם והשומשום, ומערבבים. טובלים בתערובת את השניצלונים, לציפוי מלא.

4. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק. מטגנים את השניצלונים 5-4 דקות מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים.

5. ואפשר גם לאפות: מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות, ואופים ב־180 מעלות במשך 8-7 דקות מכל צד, עד הזהבה.

  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד חודש במקפיא (מפשירים במקרר). מחממים קלות במיקרוגל או במחבת משומנת.  

 

קערת פוקי עם רוטב הורס

במקור, מאיי הוואי, הפוקי הוא קערה צבעונית ומשמחת של אורז, דג נא טרי, רוטב וירקות. כאן המרנו את הדג בפרגיות צלויות (שימו לב שצריך להשרות אותן לפחות שעה מראש) ואת האורז - בנודלס. כל מה שנשאר זה לחמם, להוסיף רוטב ולאכול.

אוכלים ליד: הכל כבר בתוך הקערה!

 

 

קערת פוקי עם רוטב הורס (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')
    קערת פוקי עם רוטב הורס(צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')

     

    המרכיבים

    (6 מנות)

     

    • 800 גרם פרגיות, חתוכות לנתחים בגודל 3–4 ס"מ
    • לטיגון: 1 כף שמן קנולה

     

    למשרה

    • 1 צרור כוסברה או פטרוזיליה
    • קליפה מגוררת ומיץ מ־2 לימונים
    • 4 כפות שמן קנולה
    • 1 כף סוכר חום
    • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
    • 3 שיני שום, קלופות

     

    לנודלס ולשעועית

    • 1 חבילה (500 גרם) נודלס ביצים
    • 1/2 חבילה (400 גרם) שעועית ירוקה מוקפאת, מופשרת

     

    לרוטב

    • מיץ מ־1 לימון
    • 4 כפות (60 מ"ל) רוטב סויה
    • 1/8 כפית פלפל שחור גרוס
    • 6 כפות (90 מ"ל) סירופ מייפל
    • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
    • 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים דק
    • 1/3 כף שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק
    • 1 כף שומשום קלוי

     

    להגשה

    ירקות טריים, לפי הטעם

     

    ההכנה

    1. המשרה: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביה וטוחנים למחית. שמים את נתחי הפרגיות בקערה ויוצקים עליהם את המשרה, מערבבים ומאחסנים במקרר שעה לפחות (ועד לילה).

    2. מחממים על הכיריים מחבת ברזל כבדה או מחבת פסים ומשמנים אותה. צולים את נתחי הפרגיות מכל הצדדים, במשך 8-7 דקות, על להבה בינונית־גבוהה, עד שהם מזהיבים. במהלך הצלייה מושחים אותם מדי פעם במשרה שנשארה בקערה.

    3. הנודלס: מרתיחים בסיר גדול מים מומלחים. מוסיפים את הנודלס והשעועית ומבשלים כ־5 דקות, על להבה בינונית־גבוהה. מסננים ומניחים בצד.

    4. הרוטב: מערבבים בכלי מתאים את כל מרכיביו. מניחים בצד.

    5. ההגשה: שמים בצלחת הגשה, זה לצד זה, את הפרגיות, הנודלס והשעועית. מוסיפים ירקות טריים חתוכים, לפי הטעם. יוצקים על הכל את הרוטב ומגישים.

    • איך שומרים? עד 5 ימים במקרר או עד חודש במקפיא (למעט הנודלס והירקות הטריים). מחממים בתנור שחומם לחום בינוני או במיקרוגל, ומגישים עם ירקות טריים.

     

     

    תבשיל קציצות בשר עם אפונה וחומוס

    לזה בדיוק מתכוונים כשמדברים על "אוכל של בית" - סיר גדול עם אוכל טעים, משביע ומנחם, שכולם אוהבים.

    אוכלים ליד: קינואה, אורז או פירה.

     

     

     

    תבשיל קציצות בשר עם אפונה וחומוס  (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')
      תבשיל קציצות בשר עם אפונה וחומוס (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')

       

      המרכיבים

      (8 מנות)

       

      לקציצות

      • 1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה
      • 2 בצלים, קלופים וחצויים
      • 2 שיני שום, קלופות
      • 4 כפות שמן זית
      • 600 גרם בשר בקר טחון
      • 1 ביצה
      • 1/3 כוס פירורי לחם
      • 1 כפית בהרט (תערובת תבלינים עיראקית)
      • קליפה מגוררת + מיץ מ־2 לימונים
      • 1/2 1 כפיות מלח, 1/8 כפית פלפל שחור גרוס

       

      לתבשיל

      • 1/2 חבילה (400 גרם) אפונה ירוקה מוקפאת, מופשרת
      • 1/2 חבילה (400 גרם) גרגירי חומוס מוקפאים ומופשרים או משומרים ומסוננים או מבושלים
      • 1 כפית סוכר
      • כ־3 כוסות ציר עוף או ירקות (מסונן) או מים

       

      ההכנה

      1. הקציצות: שמים בקערת מעבד המזון את הפטרוזיליה (או הכוסברה), הבצל והשום ו־2 כפות משמן הזית ומעבדים למחית גסה. מעבירים מחצית מהכמות לקערה. מוסיפים לקערה את הבשר, הביצה, פירורי הלחם, הבהרט, מחצית מכמות מיץ הלימון והקליפה ומחצית מהמלח והפלפל השחור. מערבבים ולשים לעיסה אחידה. יוצרים כדורים בגודל עגבניות שרי.

      2. מחממים בסיר רחב (שיוכל להכיל גם את האפונה והחומוס) את 2 כפות שמן הזית הנותרות. מוסיפים את הקציצות ומטגנים על להבה בינונית־גבוהה כ־2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לצלחת.

      3. התבשיל: מוסיפים לסיר שבו טוגנו הקציצות (אין צורך לנקות) את יתרת המחית ממעבד המזון, מערבבים ומבשלים 3-2 דקות על להבה בינונית־גבוהה. מוסיפים את האפונה, החומוס והסוכר ואת יתרת מיץ הלימון וקליפתו ויתרת המלח והפלפל. מערבבים ומוסיפים מהציר (או המים), עד שהמרכיבים מכוסים בנוזלים בגובה של 2 ס"מ מעליהם. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כ־7 דקות.

      4. מחזירים לסיר את הקציצות ומטלטלים אותו בעדינות, כך שהן יתכסו בנוזלים (אם צריך, מוסיפים עוד מרק או מים). מכסים חלקית ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה עוד כ־10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך (אם חסרים נוזלים בסיר בזמן הבישול, מוסיפים מעט). מגישים חם.

      • איך שומרים? עד שבוע, במקרר. מחממים במיקרוגל או על הכיריים.

       

      פתיתי עוף

      מנה כיפית בזכות המרקם (העוף מגיע בפתיתים קטנים וטעימים), בזכות התפוצצות הטעמים העזה, וגם בזכות העובדה שהיא נשמרת מצוין ונהדרת גם בחימום מחדש.

       

      אוכלים ליד: אורז או נודלס.

      טיפ: את השקדים או האגוזים אפשר להחליף בעדשים, מבושלות עד פריכות.

       

      פתיתי עוף  (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')
        פתיתי עוף (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')

         

        המרכיבים

        (6 מנות)

         

        • 2 כפות שמן זית
        • 600 גרם עוף טחון
        • מלח, פלפל שחור
        • 3 שיני שום, קלופות ופרוסות
        • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים קלופים, בוטנים או אגוזים, קצוצים גס
        • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
        • 3-2 כפות רוטב סויה
        • 1 כף שמן שומשום
        • 1/2 2 כפות דבש
        • אפשרות להגשה: פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה, בצל ירוק קצוץ דק

         

        ההכנה

        1. מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה. מוסיפים את העוף הטחון ומטגנים 6-5 דקות, על להבה בינונית־גבוהה, תוך כדי ערבוב והפרדת העוף לפירורים, עד שמתקבלים פתיתים קטנים וזהובים. מתבלים במלח ובפלפל.

        2. מוסיפים למחבת את השום, השקדים והפלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב כחצי דקה (נזהרים שהשום לא ייחרך). מוסיפים את רוטב הסויה, שמן השומשום והדבש ומערבבים. מבשלים על להבה גבוהה כ־5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, כך שהרוטב יצפה את כל המרכיבים. מסירים מהכיריים.

        3. אם רוצים, מפזרים על המנה פטרוזיליה, כוסברה או בצל ירוק. מגישים על אורז או נודלס.

        • איך שומרים? עד 5 ימים, במקרר. מחממים במיקרוגל או במחבת על להבה נמוכה.

         

        לזניית גבינות עם תירס וזיתים

        ארוחה טעימה ומהנה. בכל נגיסה מתגלות בה שכבות נוספות מהגבינות, הרוטב והתוספות. לילדים משוכללים במיוחד, ניתן להחליף את התירס והזיתים (אחד מהם או שניהם) בחצאים של לבבות ארטישוק משומרים.

         

        אוכלים ליד: סלט ירקות טרי.

         

        לזניית גבינות עם תירס וזיתים (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')
          לזניית גבינות עם תירס וזיתים(צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')

           

          המרכיבים

          (תבנית בגודל 25X20 ס"מ)

           

          • 2 כפות שמן זית
          • 2 בצלים סגולים, קלופים ופרוסים דק
          • 1 כפית סוכר
          • 2 צנצנות (800 גרם) רוטב עגבניות מוכן
          • מלח, פלפל שחור
          • 2/3-1/2 חבילה עלי לזניה
          • 200 גרם זיתים, לפי הטעם, מגולענים וחצויים
          • 1/2 קופסה (200 גרם) גרגירי תירס, מסוננים (אפשר גם מבושלים או מופשרים)
          • 250 גרם גבינת מוצרלה, פרוסה דק
          • 150 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
          • פלפל לבן

           

          ההכנה

          1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים את התבנית.

          2. שמים במחבת את שמן הזית, הבצל והסוכר, ומטגנים על להבה בינונית־נמוכה כ־15 דקות, עד שהבצל זהוב ומקורמל.

          3. מורחים בתחתית התבנית מעט מרוטב העגבניות. מתבלים במלח ובפלפל. מסדרים עליו שכבה של עלי לזניה. יוצקים על העלים חצי מכמות רוטב העגבניות הנותר, מניחים מחצית מכמות הבצל המקורמל ומפזרים מחצית מכמות התירס והזיתים. מניחים שליש מכמות המוצרלה ומפזרים שליש מכמות הפרמזן. מניחים שכבה נוספת של עלי לזניה, יוצקים את יתרת הרוטב ומפזרים את יתרת הבצל, ועוד שליש מכמות הגבינות. מסיימים בשכבה שלישית של עלי לזניה וביתרת המוצרלה והפרמזן. מתבלים במלח ובפלפל לבן.

          4. אופים כ־30 דקות, עד שהגבינה מבעבעת וזהובה. מגישים חם.

          • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד חודש במקפיא (מומלץ להקפיא במנות נפרדות ולהפשיר במקרר). מחממים מכוסה, בתנור, בחום בינוני, או במיקרוגל.

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד