כנאפה נאעמה: כנאפה לחם (כן!!!) של נוף עתאמנה

את אטריות הקדאיף מחליפות פרוסות של לחם ישן. את הג'יבנה הערבית – פרוסות מוצרלה. פשוט להפליא, חסכוני לתפארת וטעים אפילו יותר מהמקור

גיל חובב מכין כנאפה עם לחם, של נוף עתאמנה. לחצו על הסרטון לצפייה
צילום: ירון שרון וחגי דקל | עריכה: רז רפאל
כנאפה לחם של נוף עתאמנה (צילום: אביגיל עוזי)
כנאפה לחם של נוף עתאמנה (צילום: אביגיל עוזי)
הפעם הראשונה שנתקלתי במתכון הזה הייתה בעמוד האינסטגרם של נוף עתאמנה האלילה: כנאפה שמכינים מ...לחם! כן! בלי אטריות קדאיף נדירות ומפחידות! ומשתמשים במוצרלה טרייה וטובה שהיא תחליף מעולה לגבינה הערבית שלא תמיד קל להשיג. כך מרוויחים משני כיוונים: גם עושים שימוש בשאריות לחם (ולכן חסכוני לתפארת), וגם, למען האמת, טעים יותר מהמקור.


המרכיבים

 

לבצק:

  • 6 פרוסות לחם
  • 50 גרם חמאה מותכת + חמאה לשימון התבנית


למלית:

  • 2 כדורי מוצרלה פרסקה 18% שומן של "גד"
  • קורט מלח


לסירופ סוכר:

  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס (90 גרם) דבש
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • אם רוצים: מיץ מ-1/2 לימון, מעט מי ורדים
  • להגשה: פיסטוקים קצוצים

 

ההכנה:

1. סירופ הסוכר: שמים בסיר קטן את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בבעבוע עדין 3-2 דקות. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.

2. הבצק: מרסקים את פרוסות הלחם לפירורים. מוסיפים את החמאה ומעבדים עוד שניות אחדות.

3. מורחים תחתית של מחבת ושוליה בחמאה. מפזרים מעל חצי מפירורי הלחם ומהדקים. מפזרים מעל עוד שכבת פירורי לחם ומהדקים היטב (חשוב לעבוד עם שתי שכבות, לא לחפף!).

4. המלית: פורסים את כדורי המוצרלה לפרוסות עבות ומספיגים עודפי נוזלים במגבת נייר. מסדרים את הפרוסות במחבת מעל שכבת הפירורים, וזורים מעט מלח.

5. מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-5 דקות, עד שהגבינה נמסה והתחתית משחימה. הופכים לצלחת הגשה, כך שהבצק כלפי מעלה.

6. יוצקים מעל הכנאפה את סירופ הסוכר, כך שיספיג את כל הבצק, ומעטרים בפיסטוקים קצוצים. מגישים.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלה אוזן, סגנון: לירון שמעוני)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלה אוזן, סגנון: לירון שמעוני)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד