גיל חובב מכין טורטיות ממולאות. לחצו על הסרטון לצפייה
צילום: ירון שרון וחגי דקל | עריכה: רז רפאל

טורטיות בגריל במילוי גבינות (צילום: אביגיל עוזי)
אלה בנות הדודה המקסיקניות והערמומיות של העראיס שכולם אוהבים. לא רק ערמומיות – גם חלביות. כדי שהגבינות לא תברחנה בעת הקלייה על מחבת הפסים, צריך להשתמש בגבינות הנכונות. או. בשביל זה אנחנו כאן.
טורטיות בגריל במילוי גבינות

(צילום: אביגיל עוזי)
המרכיבים (8-6 טורטיות, מקמח רגיל או מלא)
- לשימון: מעט שמן זית
למלית:
- 1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9% שומן של "גד"
- 1/2 כוס תערובת גבינות קוואטרו פורמאג'י של "גד"
- 3 בצלים ירוקים, קצוצים
- 1 כוס כוסברה או פטרוזיליה, קצוצות
- מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 ביצה
- אם רוצים: 1/2 פלפל חריף, קצוץ
ההכנה:
1. המלית: מערבבים בקערה את כל מרכיביה.
2. פורסים עלה טורטייה אחד על משטח העבודה. מורחים בערך כף מהמלית על השליש התחתון של העלה. מקפלים את הבלינצ'ס קיפול אחד קדימה, כך שיהיה עטוף בבצק מלמעלה, מקפלים את שולי העלה פנימה, ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל העלים והמלית.
3. מורחים את הטורטיות במעט שמן זית ומניחים במחבת פסים או תחת הגריל, כשצד התפר כלפי מטה. קולים משני הצדדים עד הזהבה. מגישים.