לא רועים בעיניים: מאפה מעולה עם תפוחי אדמה, בשר טחון ועגבניות

כשמגישים את המנה הזאת, חשוב מאוד לחלק אותה לצלחות ולהרחיק את התבנית, אחרת אתם עלולים למצוא את עצמכם "מיישרים" אותה עם כף, עד שתגיעו לדופן

Xnet אוכל

|

30.08.20 | 07:36

להיט בטוח בצלחות של הילדים וגם המבוגרים יהנו: מאפה תפוחי אדמה, בשר ועגבניות (צילום: נמרוד סונדרס)
להיט בטוח בצלחות של הילדים וגם המבוגרים יהנו: מאפה תפוחי אדמה, בשר ועגבניות (צילום: נמרוד סונדרס)

* המתכון באדיבות המותג מאסטר שף

 

מרכיבים

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או תבנית מלבנית בינונית

 

  • 3 תפוחי אדמה, מבושלים וקלופים
  • 2 חלמונים
  • מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קלוף וקצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס מחית עגבניות
  • 1 כוס אפונה מושמרת, מסוננת

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
  2. מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק. מוסיפים את החלמונים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים כדקה נוספת.
  4. מוסיפים את הבשר טחון, מערבבים ומטגנים אותו כחמש דקות, עד להשחמה. מוסיפים את רסק העגבניות ואת מחית העגבניות, מערבבים ומבשלים כחמש דקות נוספות. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את האפונה ומערבבים בזהירות.
  5. משטחים את תערובת הבשר בתבנית לשכבה אחידה. משטחים מעל את הפירה ומהדקים. עושים חריצים בעזרת מזלג (לקישוט) ואופים כחצי שעה, עד להשחמה של הפירה.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג