פילה לוקוס עטוף בשמיכה ירוקה, או: מנת דגים מושלמת לארוחת שישי

תבשיל דג פיקנטי ומהיר, כזה שמומלץ להגיש בתוך הסיר לצד חלה טרייה או אורז לבן, כדי שכל הסועדים יוכלו להנות מהרוטב ולשבח אתכם על הרעיון נטול הגינונים הזה

דבי מצקיןפורסם: 28.08.20 08:47
מגישים על אורז לבן עם סלט ירקות קלויים בצד
מגישים על אורז לבן עם סלט ירקות קלויים בצד
אוכל דג עם כוסברה ופול השטיק של דבי מצקין
במאי: רני מונצ'ז

מרכיבים

8 מנות

 

  • 2 זרי כוסברה גדולים וקצוצים גס
  • 1 ק"ג דג לוקוס פרוס או בר-ים פרוס
  • 2 כוסות פול קפוא
  • שיניים מראש שום אחד, קצוצות
  • 2 כפות מלח
  • 2 כפיות פלפל שחור גרוס
  • 1 כף כורכום, טחון 
  • 2-1 פלפלי צ'ילי, קצוצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס מים

 

אופן ההכנה

  1. שמים מחצית מכמות הכוסברה בסיר גדול ורחב.
  2. מסדרים מעל את פרוסות הדג ומכסים מחצית הכוסברה השנייה.
  3. מפזרים מעל את הפול ואת השום הקצוץ.
  4. מפזרים מעל את התבלינים ואת הצ'ילי ויוצקים מעל את המים והשמן.
  5. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה, עד שהדג מוכן.

 

>> ליד הדג, טעים להגיש סלט חצילים וחלה או אורז לבן. תבלו את הסלט לפי טעמכם, במידת החריפות המתאימה לכם.

 

סלט חצילים מרוקאי

 

מרכיבים

 

2 חצילים גדולים

  • 4 עגבניות חתוכות
  • 8 שיני שום כתושות
  • 4 כפות שמן זית + 1 כף לטיגון
  • 3 כפות גדושות אריסה
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 חופן קטן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 חופן קטן כוסברה קצוצה דק
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. להניח את החצילים בתבנית אפיה, דוקרים אותם במספר מקומות וצולים בתנור כחצי שעה או עד שהם מוכנים.
  3. שמים בתבנית אחרת את העגבניות, מחצית השום ואת שמן הזית, מערבבים עד לציפוי ואופים כחצי שעה.
  4. מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים בה את השום כדקה. מוסיפים את האריסה, מיץ הלימון ואת עשבי התיבול, מערבבים ומכבים את האש.
  5. כשהחציל מוכן, מוציאים את תוכנו בעזרת כף וקוצצים אותו. שמים בקערה.
  6. קולפים את העגבניות, קוצצים ומוסיפים לקערה, יחד עם התערובת השום ועשבי התיבול. מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.

 

 >> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש המתייחסים אל האוכל כאל רע הכרחי. אוכלים ומתלוננים: 'האוכל משמין, יש בו הרבה קלוריות,' וכדומה. אנשים אלה אינם נהנים. הם פונים אל הצד הנגטיבי ומחמיצים את כל החיוב והברכה שיש באוכל ובדרכים האין סופיות להכינו ולאוכלו. לי אין כלל ספק לגבי כוחו האדיר, בהיות אחד הגורמים המאחדים את בני האדם בעולם כולו.

אחד הדברים החשובים ביותר בחיי הוא לארח ולהגיש אוכל. כשאני מכינה ארוחה אני חשה רוממות רוח עצומה, לא רק מפני שאני רוצה שאנשים יאהבו את מה שאני מבשלת. למען האמת, כשאני רואה את פני אורחיי ברגע שהם טועמים את תבשיליי, הדבר נותן משמעות לקיומי.

הבלוג הזה מבוסס על ספרה של דבי "ליפול או לעוף", הכולל כ-60 מתכונים למנות עליהם היא גדלה ואת הסיפור האישי שלה. חלק מהמתכונים אומנם נשמעים מוכרים, אך הנגיעה של דבי הופכת אותן למנות בטעמים בלתי נשכחים.