
לשימוש הכתבה בלבד אוכל דג עם כוסברה ופול השטיק של דבי מצקין
(מגישים על אורז לבן עם סלט ירקות קלויים בצד)
מרכיבים
8 מנות
- 2 זרי כוסברה גדולים וקצוצים גס
- 1 ק"ג דג לוקוס פרוס או בר-ים פרוס
- 2 כוסות פול קפוא
- שיניים מראש שום אחד, קצוצות
- 2 כפות מלח
- 2 כפיות פלפל שחור גרוס
- 1 כף כורכום, טחון
- 2-1 פלפלי צ'ילי, קצוצים
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס מים
אופן ההכנה
- שמים מחצית מכמות הכוסברה בסיר גדול ורחב.
- מסדרים מעל את פרוסות הדג ומכסים מחצית הכוסברה השנייה.
- מפזרים מעל את הפול ואת השום הקצוץ.
- מפזרים מעל את התבלינים ואת הצ'ילי ויוצקים מעל את המים והשמן.
- מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה, עד שהדג מוכן.
>> ליד הדג, טעים להגיש סלט חצילים וחלה או אורז לבן. תבלו את הסלט לפי טעמכם, במידת החריפות המתאימה לכם.
סלט חצילים מרוקאי
מרכיבים
2 חצילים גדולים
- 4 עגבניות חתוכות
- 8 שיני שום כתושות
- 4 כפות שמן זית + 1 כף לטיגון
- 3 כפות גדושות אריסה
- מיץ מלימון אחד
- 1 חופן קטן פטרוזיליה קצוצה
- 1 חופן קטן כוסברה קצוצה דק
- מיץ מלימון אחד
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- להניח את החצילים בתבנית אפיה, דוקרים אותם במספר מקומות וצולים בתנור כחצי שעה או עד שהם מוכנים.
- שמים בתבנית אחרת את העגבניות, מחצית השום ואת שמן הזית, מערבבים עד לציפוי ואופים כחצי שעה.
- מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים בה את השום כדקה. מוסיפים את האריסה, מיץ הלימון ואת עשבי התיבול, מערבבים ומכבים את האש.
- כשהחציל מוכן, מוציאים את תוכנו בעזרת כף וקוצצים אותו. שמים בקערה.
- קולפים את העגבניות, קוצצים ומוסיפים לקערה, יחד עם התערובת השום ועשבי התיבול. מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.
>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.