הפינוק האחרון של החופש הגדול: מגה פנקייק אפוי עם פירות קיץ

בסופ"ש הזה יש לכם הזדמנות להעיר את כולם לחוויה משפחתית: "עוגת מחבת" זהובה שתספיק לכולם (אבל אף אחד לא מונע מכם להכין שתיים כאלה) עם קצפת וניל בצד

אורה קורן

|

27.08.20 | 07:52

  (צילום: אורה קורן)

מרכיבים 

תבנית פיירקס 20X20 ס"מ

 

לבלילה

  • 3 ביצים
  • 70 גרם (1/2 כוס + 5 כפיות) סוכר
  • 210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח רגיל
  • 10 גרם (1 שקית או כף אחת) אבקת אפיה
  • 75 גרם (1/2 אריזה) גבינת פילדלפיה או גבינה דומה (לא חייבים)
  • 125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
  • 125 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) חלב אורז, שקדים או אחר
  • 2 כפות ליקר דובדבנית איכותי
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 נקטרינה צהובה, פרוסה
  • 1 שזיף אדום, פרוס
  • ענבים
  • מעט קמח (לקימוח הפירות)
  • 2 כפות שקדים פרוסים

 

לעיטור

  • אבקת סוכר
  • עלי נענע טרייה, קצוצים

 

לקצפת

  • 125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
  • 125 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) חלב אורז, שקדים או אחר
  • 2 כפות ליקר דובדבנית איכותי
  • 1 כף תמצית וניל
  • 40 גרם (4 כפות, חצי אריזה) אבקת פודינג וניל

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
  2. טורפים בקערה את הביצים, הסוכר, הקמח, אבקת האפייה וגבינת פילדלפיה.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים את השמנת עם החלב, הליקר והווניל. אפשר להכפיל כמויות, לטרוף הכל יחד ולשמור מחצית מהבלילה לקצפת (ראו בהמשך המתכון). מאחדים את הבלילה עם תערובת הביצים והקמח, עד לקבלת מרקם נוזלי-סמיך של פנקייק.
  4. מערבבים את הפירות הפרוסים עם מעט קמח. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעליה את הפירות ואת פרוסות השקדים.
  5. אופים כ-45 דקות עד שהמאפה מזהיב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי מבלילה. מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומפזרים עלי נענע.
  6. הקצפת: מוסיפים לבלילת השמנת והחלב את הפודינג ומקציפים למרקם רך ויציב.

 

אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט

  

    עוד מאפה משובח מאותו התנור: הפוקצ'ה המשוגעת של אורה

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג