מי יכול לעמוד מול מגש שכזה? אף אחד! בורקס פיצה (צילום: אסתר דורון צרפתי)
מרכיבים
9 יחידות
- מלבן בצק פילאס בגודל 20X29 ס"מ, מופשר לפי הוראות היצרן
- 1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות
- 1 כוס זיתים שחורים או ירוקים, מגולענים וקצוצים
- 5 פרוסות גבינה צהובה ,קצוצות או 150 גרן גבינה צהובה מגוררת
- 1 כפית בזיליקום יבש
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 ביצה טרופה
- שומשום (לפיזור)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורסים את הבצק על גבי התבנית ומורחים עליו שכבה אחידה של רסק העגבניות.
- מפזרים מעל את הזיתים ואת הגבינה הצהובה, מתבלים בבזיליקום, במלח ובפלפל.
- מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים אותה לפרוסות עבות. מסדרים את הפרוסות עם הפנים כלפי מעלה ומברישים בביצה טרופה. מפזרים שומשום.
- אופים בתנור במשך כ-30 דקות עד שהבורקסים משחימים מעט ותחתית זהובה.
עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי אפשר למצוא בעמוד האינסטגרם שלה ובבלוג "Moroccan Girl"
רוצים מאפה מגולגל מתוק? יש אוזני פיל ממכרות!