לא ישאירו פירור: בורקס מבצק פילאס בטעם פיצה עם זיתים

במקום לקנות שקית מאפים שיתקררו ויתייבשו כבר כשתגיעו הביתה, פנקו את כולם במגש שלם של מתפצפצים ולוהטים היישר מהתנור, בדיוק בטעם שהם כל כך אוהבים

אסתר דורון צרפתי

|

25.08.20 | 07:55

מי יכול לעמוד מול מגש שכזה? אף אחד! בורקס פיצה (צילום: אסתר דורון צרפתי)
מי יכול לעמוד מול מגש שכזה? אף אחד! בורקס פיצה (צילום: אסתר דורון צרפתי)
 

מרכיבים

9 יחידות

 

  • מלבן בצק פילאס בגודל 20X29 ס"מ, מופשר לפי הוראות היצרן
  • 1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 1 כוס זיתים שחורים או ירוקים, מגולענים וקצוצים
  • 5 פרוסות גבינה צהובה ,קצוצות או 150 גרן גבינה צהובה מגוררת
  • 1 כפית בזיליקום יבש
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום (לפיזור)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. פורסים את הבצק על גבי התבנית ומורחים עליו שכבה אחידה של רסק העגבניות.
  3. מפזרים מעל את הזיתים ואת הגבינה הצהובה, מתבלים בבזיליקום, במלח ובפלפל.
  4. מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים אותה לפרוסות עבות. מסדרים את הפרוסות עם הפנים כלפי מעלה ומברישים בביצה טרופה. מפזרים שומשום.
  5. אופים בתנור במשך כ-30 דקות עד שהבורקסים משחימים מעט ותחתית זהובה.

 

עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי אפשר למצוא בעמוד האינסטגרם שלה ובבלוג "Moroccan Girl"

 

    רוצים מאפה מגולגל מתוק? יש אוזני פיל ממכרות!

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אסתר דורון צרפתי)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אסתר דורון צרפתי)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד