כתום- כתום ואחד-אחד:
אורז בסמטי עם המון גזר

גם לתוספת יכולה להיות אמירה (שכן אינה חייבת כלל וכלל להיות לבנה ותפלה), תנו לה תבלין ושורש וראו איך היא הופכת ממנת צד משעממת ללהיט הכי מבוקש בצלחת

מירי צדוק

|

24.08.20 | 07:58

תוספת ממש טעימה: אורז עם המון גזר (צילום: מירי צדוק)
תוספת ממש טעימה: אורז עם המון גזר (צילום: מירי צדוק)

מרכיבים

 

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 3 גזרים, קלופים ומגוררים בפומפייה
  • 1 כוס אורז בסמטי, שטוף היטב
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כוכום, טחון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 1 כוסות מים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד שהוא הופך לשקוף.
  2. מוסיפים את הגזר, מערבבים ומטגנים 2 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים כדקה.
  4. מוספים את המלח, הכורכום והפלפל, מערבבים ומוסיפים את המים.
  5. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים בדיוק 18 דקות. מכבים את האש.
  6. משאירים את הסיר מכוסה 15 דקות, פותחים, מאווררים עם מזלג ומגישים.

 

צפו במתכוניה הנפלאים של מירי צדוק בעמוד האינסטגרם שלה או בבלוג "עוגה לשבת"

 

    תוספת נוספת של מירי, כתומה וטעימה - רעפי תפודי ובטטות

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (3 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג