תוספת ממש טעימה: אורז עם המון גזר (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 3 גזרים, קלופים ומגוררים בפומפייה
- 1 כוס אורז בסמטי, שטוף היטב
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כוכום, טחון
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 1 כוסות מים
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד שהוא הופך לשקוף.
- מוסיפים את הגזר, מערבבים ומטגנים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים כדקה.
- מוספים את המלח, הכורכום והפלפל, מערבבים ומוסיפים את המים.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים בדיוק 18 דקות. מכבים את האש.
- משאירים את הסיר מכוסה 15 דקות, פותחים, מאווררים עם מזלג ומגישים.
צפו במתכוניה הנפלאים של מירי צדוק בעמוד האינסטגרם שלה או בבלוג "עוגה לשבת"
תוספת נוספת של מירי, כתומה וטעימה - רעפי תפודי ובטטות