שלפו את המערוך: תפוחי אדמה 'מפוצלחים' שהילדים ישמחו להכין

מינימום עבודה, מינימום כלים ומקסימום טעם: גרסה קצת אחרת לתפוחי אדמה אפויים, שנאפים בשני שלבים, עם הרבה שמן זית, ועם מעיכה קלה באמצע

כיף להכנה. תפוח אדמה אפוי  (צילום: טל שחר)
כיף להכנה. תפוח אדמה אפוי (צילום: טל שחר)

המתכון הזה הוא לא רק ממש ממש ממש טעים, הוא גם כיף להכנה, וילדים רואים בו סוג של קייטנה. אופים את תפוחי האדמה אפייה חלקית – ואז נותנים לילדים לפצלח אותם, עם צלחת או עם מערוך, כך שהקליפה תיסדק בכמה מקומות, ותוכם יציץ החוצה. ואז אופים שוב.

 

המרכיבים

  • תפוחי אדמה עם קליפה אדומה כמספר הסועדים
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום מקסימלי. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

2. שוטפים את תפוחי האדמה ומייבשים (אין צורך לקלף). מורחים אותם במעט שמן זית, מניחים בתבנית ואופים כ-30 דקות.

3. מוציאים את תפוחי האדמה וממתינים 10 דקות. אין מכבים את התנור.

4. מניחים תפוח אדמה אחד צלחת קטנה, ולוחצים עד שהוא מתפצלח ותוכו קורע את קליפתו. אין צורך לשטח את תפוח האדמה לגמרי, אבל צריך שהקליפה תיקרע ב-3-2 מקומות (אפשר לעשות זאת גם עם מערוך). חוזרים על הפעולה עם כל תפוחי האדמה.

5. מברישים את תפוחי האדמה המפוצלחים בשמן זית בנדיבות, וזורים מעל מלח ופלפל.

6. אופים עוד חצי שעה בתנור החם, עד שהקליפה של תפוחי האדמה משחימה היטב. מגישים מיד.

 

לכל המתכונים של גיל חובב, "השף השפוי"

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד