מושלמת לשבת: עוגת פרג בחושה שמכינים בכלום עבודה

גם אנשים שנשבעים שהם לא סובלים פרג מתים על העוגה הזאת (יש מצב שזה בגלל ציפוי השוקולד). מתכון קליל במיוחד, שקורה כולו במעבד המזון ואחר כך בתנור

גיל חובב מכין עוגת פרג עם ציפוי שוקולד. לחצו Play לצפייה
צילום: ירון שרון וחגי דקל | עריכה: רז רפאל
  (צילום: טל שחר)

אודה ואתוודה: זה לא מתכון שלי. קיבלתי אותו מחברתי סנאית ופרסמתי אותו כ"עוגת הפרג של חברתי סנאית", אבל כיוון שהיא עורכת דין בכירה, מייד פרצה מהומה: זה לא ממש שלה, אין לה זכויות יוצרים, בעצם היא קיבלה מחברה, צריך לתת קרדיט גם לה וכו' וכו'.

 

אבל במקום לריב על קרדיטים, בואו נדבר על מה שחשוב. על הפרג. ובכן:

א. גם אנשים שנשבעים שהם לא סובלים פרג מתים על העוגה הזאת (יש מצב שבגלל ציפוי השוקולד).

ב. עוגות פרג מתבססות על פרג טחון. אי אפשר לטחון פרג בבית במעבד מזון – צריך מטחנת תבלינים. בקיצור, קנו פרג טחון בחנות תבלינים או במעדנייה של מרכול גדול.

ג. ואם כבר קונים – אני קונה ארבעה רבעי קילו (מספיק לארבע עוגות). איך שומרים? במקפיא, כמובן. מחזיק עד חודשיים.

ד. ולסיום, כדי שלא נעוף על עצמנו יותר מדי, הנה החדשות העצובות: ילדים לא סובלים פרג. נקודה.

 

המרכיבים

(תבנית בקוטר 26-24 ס"מ)

 

  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • 2/3 כוס (105 גרם) קמח תופח
  • 250 גרם פרג טחון
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה או אשל

 

לציפוי

  • 1/2 מכל (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.

2. העוגה: שמים בקערת מעבד המזון עם להב פלדה את החמאה, הסוכר, הווניל והביצים ומעבדים למחית בהירה וחלקה. מוסיפים את יתרת המרכיבים החומרים ומעבדים היטב. מעבירים לתבנית.

3. אופים כ-45 דקות עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת חלקה.

4. בינתיים, מכינים את הציפוי: מביאים את השמנת לרתיחה עדינה בסיר קטן. מסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד ומחכים 5 דקות. מערבבים היטב, עד שמתקבל קרם חלק ומבריק.

5. מוציאים את העוגה מהתנור ומצפים אותה בקרם השוקולד בעודה חמה, כך שחלק מהקרם יימס לתוך העוגה.

 

לכל המתכונים של גיל חובב, "השף השפוי"

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד