קוק או ואן: עוף ביין שיציף את כל הבית בניחוח בישול צרפתי

אחת ממנות הדגל של המטבח הצרפתי הקלאסי: תבשיל פשוט, טעים, ולמרות האלכוהול - לגמרי מתאים לילדים. מומלץ להשתמש ביין טוב, שאתם אוהבים לשתות

גיל חובב מכין עוף ביין. לחצו Play לצפייה
צילום: ירון שרון וחגי דקל | עריכה: רז רפאל
  (צילום: טל שחר)
כשאומרים על משהו שהוא "מנה צרפתית קלאסית", כולם נבהלים. הצרפתים האלה, שהשם יהיה בעזרם – מלכלכים הרבה כלים. אבל דווקא עוף ביין, אולי סלע קיומו של המטבח הצרפתי, היא מנה שחורגת מהכלל הזה. מדובר בתבשיל פשוט, טעים, כזה שמציף את הבית בניחוח בישול עמוק ושימו לב: לגמרי מתאים לילדים, כי כל האלכוהול שביין מתנדף ברגע שהוא שומע על בישול.

 

המרכיבים

  • 4 כרעי עוף
  • 2 בצלים, קלופים וחתוכים גס
  • 4 גזרים, קולפים וחתוכים גס
  • 8 שיני שום שלמות, קלופות
  • 2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים גס
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון, חצויות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 בקבוק (750 מ"ל) יין אדום יבש

 

ההכנה

1. מחממים סיר כבד (אין צורך לשמן – בעור העוף יש די שמן). מניחים בו שתי כרעיים ומטגנים על אש בינונית מכל הצדדים, עד השחמה. מוציאים לקערה. חוזרים על הפעולה עם הכרעיים הנותרות.

2. מוסיפים לסיר עם השומן שנותר מטיגון העוף את הבצל, הגזר, השום והפטרוזיליה. מטגנים כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם. ממליחים, מפלפלים בנדיבות ומוסיפים את הפטריות. מטגנים אגב ערבוב עוד 5 דקות.

3. מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה 60-30 דקות, עד שהעוף הירקות עשויים.

4. מוציאים את העוף והירקות לכלי הגשה. מרתיחים את הרוטב ומבשלים בבעבוע חזק עד שהוא מצטמצם ל-1/3 הכמות. יוצקים על העוף ומגישים לצד פסטה או אורז.

 

לכל המתכונים של גיל חובב - השף השפוי

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד