באפס עבודה: עוף בציפוי ביסלי פריך שהילדים (וגם ההורים!) יריבו עליו

אולי המתכון הפופולרי ביותר מכל המתכונים שגיל פרסם אי פעם, שהכי כיף לאכול עם הידיים. אפשר לגוון עם איזה טעם של ביסלי שרוצים, ואפשר גם לערבב

גיל חובב מכין עוף בביסלי. לחצו PLAY לצפייה
צילום: ירון שרון וחגי דקל | עריכה: רז רפאל
  (צילום: טל שחר)

מכל המנות שאי פעם פרסמתי, זו המנה שהפכה ללהיט הגדול ביותר. היא פורסמה לראשונה בתכנית 'עושים שוק' והכתה גלים. ילדים התמכרו אליה, אמהות ראו בה ישועה (אפס עבודה ומקסימום תוצאה) וכולם, אבל כולם, רבו על טעם הביסלי הנכון: פלאפל כמו במתכון המקורי? גריל שהוא תמיד להיט? או שאולי בצל? מה זה משנה. העיקר שיש כאן מנה שגם הילדים הסרבנים ביותר יאכלו (בידיים!), עם מעטפת פריכה ופציחה ובלי שום פצ'קריי. אגב, זו גם מנה שנוסעת נהדר לפיקניקים.

 

המרכיבים

  • 8 שוקי עוף (פולקעס)
  • 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
  • 2 ביצים, טרופות
  • 2 שקיות ביסלי 200 גרם כל אחת (איזה טעם שאוהבים. ואפשר גם לערבב!)

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

2. מרסקים את הביסלי במעבד מזון עד שמתקבלים פירורים קטנים (אבל לא אבקה).

3. שמים בשקית ניילון גדולה ועבה את שוקי העוף והקורנפלור, ומנערים עד שהשוקיים מצופות לגמרי. מוציאים ומנערים אותן מעודפי קורנפלור.

4. טובלים כל שוק בביצה ואחר כך בפירורי הביסלי. צריך להתקבל ציפוי עבה של פירורים.

5. מניחים את השוקיים בתבנית מפזרים מעל את הפירורים שנותרו. אופים כשעה. אין צורך להפוך באמצע האפייה. מוציאים ומגישים.

 

לכל המתכונים של גיל חובב - השף השפוי

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום:  איתן טל, סגנון: איתי בצלאלי)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: איתן טל, סגנון: איתי בצלאלי)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד