הכל בסיר אחד: קדירת פסטה וכדורי בשר עם פטנט שחוסך המון זמן

ככה מתחמנים את האיטלקים: מבשלים את הפסטה בתוך הרוטב, ביחד עם הקציצות. מלכלכים רק סיר אחד, ומקבלים מנה שילדים (ומבוגרים) אוהבים במיוחד

גיל חובב מכין קדירת פסטה וכדורי בשר
צילום: ירון שרון וחגי דקל | עריכה: רז רפאל
קדירת פסטה וכדורי בשר עם פטנט (צילום: טל שחר)
קדירת פסטה וכדורי בשר עם פטנט (צילום: טל שחר)

המתכון הזה הוא תבשיל קדירה טעים, דשן וממלא, שילדים אוהבים במיוחד, שהרי יש בו כל מה שיקר לליבם: פסטה, רוטב אדום וכדורי בשר. אבל שימו לב לתחמונים:

 

  1. אין צורך לטגן את הקציצות.
  2. אין צורך לבשל את הפסטה מראש (!!!).
  3. כולה מלכלכים סיר אחד וזהו.

 

לא גאוני? כן-כן, יש גם גרסה צמחונית אבל בחייאת – אף מילה לאיטלקים! – עם קוביות חציל במקום קציצות.

 

המרכיבים

400 גרם פסטה קצרה (למשל פנה או ריגטוני)

 

לתבשיל

  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים דק
  • 4 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
  • 1 סלסלת פטריות מכל סוג, קצוצות גס
  • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 2 קופסאות שימורים (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 3 כוסות (750 מ"ל) מרק עוף (ברור שמאבקה)
  • מלח ופלפל

 

לקציצות

  • 250 גרם בקר טחון
  • 1 פרוסת לחם לא טרי
  • 1 בצל, מגורר וסחוט היטב
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • קורט קינמון
  • 1 כף אורגנו יבש
  • מלח ופלפל
  • אם רוצים: פטרוזיליה קצוצה, קורט קינמון

 

ההכנה:

1. התבשיל: שמים בסיר גדול את השמן ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום והפטריות, מערבבים ומטגנים עד הזהבה, מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מרק העוף, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.

2. בינתיים, מכינים את הקציצות: שמים בקערה את כל מרכיביהן ומערבבים. מכינים קציצות קטנות בגודל כדורי פינג פונג ומכניסים לסיר. מערבבים בעדינות ומביאים לרתיחה.

3. מוסיפים פנימה את הפסטה (לא מבושלת!) ומערבבים. מנמיכים להבה ומבשלים בבעבוע עדין כ-30 דקות, עד שהפסטה מוכנה. חשוב לערבב מדי פעם כדי שהפסטה לא תידבק לתחתית הסיר. אם נראה שחסרים נוזלים – מוסיפים מעט מים רותחים. מגישים מייד.

 

לכל המתכונים של גיל חובב - "השף השפוי"

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום:  איתן טל, סגנון: איתי בצלאלי)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: איתן טל, סגנון: איתי בצלאלי)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד