הצד הפיקנטי של הפנקייק: מגדל פנקייק גבינות מטריף

האווריריות והרכות של הפנקייק עצמו מהווה בסיס מושלם למנעד רחב של טעמים שפשוט חייבים לנסות. אספנו עבורכם מספר רעיונות נהדרים לפנקייקים מלוחים

מוגש מטעם השף הלבן

|

18.08.20 | 14:51

לא רק מתוק. פנקייק (צילום: Pixabay from Pexels)
לא רק מתוק. פנקייק (צילום: Pixabay from Pexels)

כאשר אנו חושבים על פנקייקים, הדבר הראשון שעולה לראשינו הוא מתוק. המתכון הקלאסי של הפנקייק כולל בתוכו כמובן סוכר. גם התוספות הנפוצות הן מתוקות: סירופ מייפל, אבקת סוכר, ריבה וסירופ שוקולד. אך האם ידעתם שישנן גרסאות נפלאות לפנקייקים לא מתוקים? למעשה, האווריריות והרכות של הפנקייק עצמו מהווה בסיס מושלם למנעד רחב של טעמים שפשוט חייבים לנסות. כדי לעזור לכם להתחיל בחקירת עולם הפנקייקים הלא מתוקים אספנו עבורכם מספר רעיונות נהדרים.

 

פנקייק יוגורט יווני עם בולגרית ובצל ירוק מרענן

 

אין מרכיב אחד במתכון הזה של פנקייק מלוח, שהוא אינו כליל השלמות. פנקייקים קטנים בגודל ביס אשר אוצרים בתוכם את טעמו של יוגורט העיזים החמצמץ לצד המליחות המעודנת של הבולגרית. ההנאה מובטחת לכל המשפחה, ואם תרצו שגם הילדים יאכלו ממנו, אפשר לוותר על הבצל הירוק. כך תכינו את הפנקייק המצוין הזה:

 

בקערה אחת טורפים שתי ביצים. אחר כך מערבבים עם מכל יוגורט עיזים ורבע חבילת חמאה מומסת. מוסיפים מעט פלפל שחור ובצל ירוק קצוץ. הוסיפו גבינת בולגרית מפוררת, קמח ומעט אבקת אפייה. ערבבו הכל יחד עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מטגנים בשמן זית על המחבת עד שהפנקייקים מזהיבים משני הצדדים.

 

פנקייק ברוקולי, שמנת וסלמון משובח

 

זוהי גרסת גורמה של הפנקייק המלוח. אך אל תתנו לשם להבהיל אתכם משום שהמתכון פשוט וקל. יחד עם זאת, הרושם שתשאירו על כל מי שיטעם את המנה יהיה גדול ביותר. זוהי דרך ההכנה של פנקייק הברוקולי בלוויית שמנת וסלמון מעושן:

 

מערבבים בבלנדר את כל חומרי הגלם של הפנקייק לכדי תערובת חלקה: שתי ביצים, פתיתי ברוקולי, חצי צרור כוסברה, שליש כוס קמח (אם אתם רוצים לבחור בגרסה בריאה יותר אפשר להשתמש בקמח חומוס), חלב, חצי כפית אבקת אפייה ומעט מלח לתיבול.

 

שימו לב שהבלילה יציבה. אם היא נראית נוזלית ניתן להוסיף מעט קמח. טגנו במחבת את הפנקייקים משני הצדדים. ניתן לטגן בחמאה או בשמן על פי טעמכם. הגישו עם שתי כפות שמנת חמוצה, נתחי סלמון מעושן ועירית קצוצה.

 

מגדל פנקייק גבינות מטריף

 

זה לא רק פנקייק, זה מייצג מרשים ופלאי. יש במגדל את כל היתרונות שמציעים הפנקייקים וגם את כל הגבינות שאתם הכי אוהבים. שחיתות אמיתית לרגעים חגיגיים. כך מכינים את מגדל פנקייק הגבינות:

 

בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים: כוס קמח תופח, סודה לשתייה וגרידת לימון. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים: גבינה לאפייה, חצי כוס חלב, מכל שמנת מתוקה ושתי ביצים. מאחדים בין שתי התערובות ומערבבים היטב. מטגנים את הפנקייקים במחבת עד להזהבה של שני הצדדים.

 

להכנת הרוטב: מערבבים במעבד מזון גבינה לאפייה עם שתי כפות מיונז, גרידה של קליפת לימון חצי חבילת חמאה, בצלי שאלוט ותיבול על פי הטעם. מחממים תנור לחום גבוה ומניחים נייר אפייה לריפוד התבנית.

 

להרכבת המנה שמים בתחתית פנקייק ראשון, מעליו פתיתי גבינת עמק, פרוסות גבינה צפתית ועירית. מניחים פנקייק נוסף וממשיכים לערום באותו אופן. אופים עד שהגבינה נמסה ומגישים עם הרוטב.

 

פנקייק ירקות ברוטב עגבניות מפתיע

 

הנה מתכון לפנקייקים עמוסים בכל טוב, מוקדש במיוחד לאוהבי הירקות שביניכם. זהו פנקייק שהוא ממש ארוחה שלמה ומזינה במנה אחת. כך תכינו את הפנקייקים המיוחדים הללו:

 

ראשית מכינים את הרוטב: בסיר קטן מטגנים בצל מגורר בשמן. לאחר מספר דקות מוסיפים שום כתוש. כעת הוסיפו את העגבניות קלופות וקצוצות ותבלו במלח ופלפל. בשלו את התערובת עד לרתיחה והנמיכו את האש. הוסיפו לבשל כחצי שעה לשם הסמכה של הרוטב.

 

ועכשיו לפנקייקים: מגוררים את הירקות לתערובת: שלושה קישואים, שני גזרים, שני תפוחי אדמה קלופים ובצל. סוחטים היטב מנוזלים. מתבלים את הירקות עם שתי שיני שום כתושות, מלח, פלפל, פפריקה וקורט סוכר. מוסיפים שתי ביצים ומערבבים הכל היטב. מוסיפים חצי כוס קמח ומוסיפים לערבב עד לקבלת עיסה יציבה ואחידה.

 

מחממים שמן במחבת. יוצקים לביבות קטנות על גבי המחבת, ומטגנים במשך מספר דקות משני הצדדים עד להזהבה. בסיום הטיגון מעבירים את הלביבות לנייר סופג. מגישים את הפנקייקים ויוצקים מעליהם את רוטב העגבניות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד