קְלָפוּטִי אפרסקים: קינוח צרפתי קיצי וקליל, בלי תחתית בצק ובלי להסתבך

למי יש כוח להכין בחום הכבד הזה עוגות מורכבות? לא לנו! קבלו קינוח כפרי מסורתי של פירות אפויים בבלילה מתוקה. אין לכם אפרסקים? הוא עובד נהדר גם עם נקטרינות

קְלָפוּטִי אפרסקים (צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)
קְלָפוּטִי אפרסקים (צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)

 

 

המרכיבים

(תבנית חסינת חום בגודל 20X20 ס"מ)

 

לאפרסקים

  • 7-6 יחידות (כ־500 גרם) אפרסקים טריים, חצויים ומגולעים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 כף מיץ לימון

 

לבלילה

  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה 38%-32% שומן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) ברנדי או ליקר, לפי הטעם
  • 2 כפות (20 גרם) קמח

 

ההכנה

1. האפרסקים: שמים במחבת גדולה את המים, הסוכר ומיץ הלימון, מערבבים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מניחים את האפרסקים במחבת כשהצד החתוך כלפי מטה, מכסים ומבשלים כ־3 דקות, עד שהם מתרככים מעט. מסירים מהאש ומניחים בצד.

2. מחממים את התנור ל־180 מעלות.

3. הבלילה: שמים בקערת המערבל את הביצים, הסוכר והמלח ומקציפים במהירות גבוהה כ־2 דקות, לבלילה בהירה. מוסיפים את החלב, השמנת, תמצית הווניל והברנדי (או הליקר) ומערבלים לקרם אחיד. מוסיפים את הקמח ומערבלים לעיסה אחידה.

4. מסדרים את הפירות בתבנית (אין צורך לשמן), כשהצד החתוך כלפי מעלה. יוצקים עליהם את הבלילה.

5. אופים 35-30 דקות, עד שהבלילה מזהיבה ומתייצבת למרקם של פודינג. מגישים חם.

  

 

  • זמן הכנה: כ־20 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל־בינוני
  • איך שומרים? עד יומיים במקרר. לפני ההגשה מחממים 5 דקות בתנור בחום בינוני

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד