נכנסים לדקויות: קרפצ'ו דג מעולה של מסעדת "הבסטה" משוק הכרמל
בעונה מכינים את המנה הזאת מפילה מַהִי-מַהִי או הדוראדו, אבל אף אחד לא יכול לעצור אתכם מלהשתמש בדג ים אחר כדי להכין את מנת הפתיחה הנפלאה הזאת

תכינו מראש כפול כי זאת מנה שפשוט אאפשר להפסיק לאכול (צילום: מנת הדגל)
מה מכינים הפעם? קרפצ'ו דג ים של מסעדת "הבסטה" משוק הכרמל
תוכנית עבודה: הכי חשוב זה לבחור דג טרי מאוד, לפרוס אותו דק, לפרוס דק פלפל חריף, לתבל ולהוסיף את יתר המרכיבים. אוכלים מיד ורצים להכין שוב כי זה טעים בטירוף.
קרפצ'ו דג ים
מרכיבים
מנה אחת
- 70-50 גרם פילה דג ים טרי, נקי ויבש
- פלפל ירוק חריף
- שמן זית איכותי
- 1 עגבניה
- מיץ מרבע לימון טרי
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
אופן ההכנה
- חותכים את הדג לפרוסות דקות ומסדרים בצלחת.
- פורסים דק את הפלפל החריף ומפזרים את הפרוסות על הדג. מזלפים מעל את שמן הזית.
- פורסים את העגבניה לרבעים ובעזרת הידיים מנתקים את הזרעים ומפזרים אותם על הדג.
- סוחטים מעל מיץ לימון טרי, מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.
>> מה זה מנת הדגל?
מנת הדגל היא תוכנית קונספט קולינרית - בכל פרק אני מבקר באחת המסעדות הטובות בישראל, אוכל את מנת הדגל שלה, מנתח את המרכיבים ואת הטכניקות בהן הם טופלו – ואז מנסה להכין אותה אצלי במטבח.