לבן על לבן עם לבן: ריבועי שוקולד לבן עם קוקוס ושקדים, ללא גלוטן

חטיף רך ועדין שיסגור לכם את פינת הפינוק באמצע השבוע והכי כיף בכל עסק הוא שלא תצטרכו אפילו מיקסר: רק להמיס את השוקולד, לערבב טוב את המרכיבים ולשלח לתנור

אפרת סיאצ'יפורסם: 18.08.20 08:36
הגובה לא קובע: ריבועי שוקולד לבן וקוקוס (צילום: אפרת סיאצ'י)
הגובה לא קובע: ריבועי שוקולד לבן וקוקוס (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק / 12 יחידות

 

  • 100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 1/4 כוס (50 גרם) שמן
  • 2 ביצים
  • 2 כפות (25 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (33 גרם) קמח שקדים
  • 1/3 כוס (30 גרם) קוקוס + קוקוס לפיזור מעל (לא חייבים)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. שמים בכלי מתאים למיקרוגל את קוביות השוקולד הלבן ואת השמן וממיסים בפולסים קצרים. מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים מעט. 
  3. בכלי נפרד טורפים את הביצים עם הסוכר (אין צורך במיקסר). מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים. 
  4. מוסיפים את קמח השקדים ו-1/3 כוס קוקוס ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. יוצקים לתבנית ואופים במשך 30-27 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
  6. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. חותכים לריבועים קטנים. שומרים בקופסה אטומה על השיש.

 

>> הריבועים יוצאים בגובה של כ-2 ס"מ, במרקם פאדג'י ורך.

 

עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...