לבן על לבן עם לבן: ריבועי שוקולד לבן עם קוקוס ושקדים, ללא גלוטן
חטיף רך ועדין שיסגור לכם את פינת הפינוק באמצע השבוע והכי כיף בכל עסק הוא שלא תצטרכו אפילו מיקסר: רק להמיס את השוקולד, לערבב טוב את המרכיבים ולשלח לתנור

הגובה לא קובע: ריבועי שוקולד לבן וקוקוס (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק / 12 יחידות
- 100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
- 1/4 כוס (50 גרם) שמן
- 2 ביצים
- 2 כפות (25 גרם) סוכר
- 1/3 כוס (33 גרם) קמח שקדים
- 1/3 כוס (30 גרם) קוקוס + קוקוס לפיזור מעל (לא חייבים)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
- שמים בכלי מתאים למיקרוגל את קוביות השוקולד הלבן ואת השמן וממיסים בפולסים קצרים. מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים מעט.
- בכלי נפרד טורפים את הביצים עם הסוכר (אין צורך במיקסר). מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים.
- מוסיפים את קמח השקדים ו-1/3 כוס קוקוס ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית ואופים במשך 30-27 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. חותכים לריבועים קטנים. שומרים בקופסה אטומה על השיש.
>> הריבועים יוצאים בגובה של כ-2 ס"מ, במרקם פאדג'י ורך.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"