מהיר ועוקצני: סלט כרובית גרוסה עם חרדל, עירית וחמוציות מיובשות

יקח לכם יותר זמן לקרוא את המתכון מאשר להכין אותו. טוב, זה בתנאי שמעבד המזון שלכם יודע לטחון כמו שצריך ואתם לא נוטים להילחץ ממרכיבים פשוטים כמו מיונז

דבי מצקיןפורסם: 17.08.20 08:29
צפו: הסלט הכי מהיר שיש
במאי: רני מונצ'ז
יותר מהיר מזה? אין. סלט כרובית עוקצני
יותר מהיר מזה? אין. סלט כרובית עוקצני

מרכיבים

 

  • 1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
  • 1 חבילת עירית טרייה
  • 1 כוס חמוציות מיובשות ללא סוכר
  • 3 כפות חרדל
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות מיונז

 

אופן ההכנה

  1. שמים את הכרובית במעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלות חתיכות קטנות. מעבירים לקערה. אפשר גם לקצוץ את כרובית בסכין חדה.
  2. קוצצים דק את העירית ומוסיפים אותה יחד עם החמוציות לקערת הכרובית.
  3. מערבבים את החרדל, הסוכר והמיונז, עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים אותה לסלט. מערבבים עד לציפוי אחיד ומגישים.

 

>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש המתייחסים אל האוכל כאל רע הכרחי. אוכלים ומתלוננים: 'האוכל משמין, יש בו הרבה קלוריות,' וכדומה. אנשים אלה אינם נהנים. הם פונים אל הצד הנגטיבי ומחמיצים את כל החיוב והברכה שיש באוכל ובדרכים האין סופיות להכינו ולאוכלו. לי אין כלל ספק לגבי כוחו האדיר, בהיות אחד הגורמים המאחדים את בני האדם בעולם כולו.

אחד הדברים החשובים ביותר בחיי הוא לארח ולהגיש אוכל. כשאני מכינה ארוחה אני חשה רוממות רוח עצומה, לא רק מפני שאני רוצה שאנשים יאהבו את מה שאני מבשלת. למען האמת, כשאני רואה את פני אורחיי ברגע שהם טועמים את תבשיליי, הדבר נותן משמעות לקיומי.

הבלוג הזה מבוסס על ספרה של דבי "ליפול או לעוף", הכולל כ-60 מתכונים למנות עליהם היא גדלה ואת הסיפור האישי שלה. חלק מהמתכונים אומנם נשמעים מוכרים, אך הנגיעה של דבי הופכת אותן למנות בטעמים בלתי נשכחים.