צילום: שי יחזקאל

המתבגרת שוב לא חזרה מהבילוי בשעה שהבטיחה. איך תגיבו?

רגע לפני שאתם, והם, מאבדים זה את זה: איך לשמור על תקשורת פתוחה עם המתבגרים בעיצומו של החופש הגדול? חמש עצות שכדאי לכם לנסות

 גם אם למשל סיכמתם על שעת חזרה מבילוי, יש סיכוי שהם לא יגיעו בזמן. אל תתרגשו מזה, קבלו את המצב כחלק מהתהליך שהם עוברים (צילום: Shutterstock)
גם אם למשל סיכמתם על שעת חזרה מבילוי, יש סיכוי שהם לא יגיעו בזמן. אל תתרגשו מזה, קבלו את המצב כחלק מהתהליך שהם עוברים (צילום: Shutterstock)

הורים למתבגרים ניצבים לא אחת בפני אתגרים לא פשוטים בחופש הגדול בניסיון לשמור על גבולות וסדר יום בצל הבילויים, בזבוזי הכספים והלילות הלבנים. רגע לפני שאתם, והם, מאבדים זה את זה, גליה אלכסנדר, מנחת הורים בכירה ממכון אדלר, מייעצת לכם להימנע מההתנהגויות הבאות כדי לשמור על תקשורת פתוחה איתם, על הביטחון האישי שלהם ועל השקט הנפשי שלכם.

 

1. אל תייצרו דרמה כשהם לא עומדים בציפיות

מתבגרים נוטים להתרחק מההורים ולבדוק גבולות כחלק מתהליך הצמיחה ומעיצוב האישיות שלהם. לכן, גם אם למשל סיכמתם על שעת חזרה מבילוי, יש סיכוי שהם לא יגיעו בזמן. אל תתרגשו מזה, קבלו את המצב כחלק מהתהליך שהם עוברים. עם זאת, דאגו להיות איתם בקשר ולתזכר אותם על שעת החזרה.

 

2. אל תשתמשו בהפחדה כאסטרטגיה

הורים רבים חווים חוסר שליטה ונוטים להשתמש בהפחדות כדרך למנוע מילדיהם להסתכן. אבל הפחדות כשלעצמן לא עובדות. כדי להגן על ילדיכם צרו בבית שיח מכבד ורציף תוך מתן הסברים רציונליים (למשל איך שתיית אלכוהול משפיעה על הנהיגה ולמה זה עלול להסתיים באסון), כך הם יפנימו את המסרים וייטו להימנע מסיכון מיותר.

 

3. אל תיכנעו ללחצים החברתיים (שלהם)

יכול להיות שהם ירצו לרדת עם חברים לאילת או ללכת לשחייה לילית בחוף לא מוכרז בטיעון ש"לכולם מרשים". זה הזמן שלכם כהורים להעביר מסר ברור שאינו משתמע לשתי פנים: אינכם פועלים מתוך לחץ חברתי ויש מקום להפעלת שיקול דעת

יכול להיות שהם ירצו לרדת עם חברים לאילת או ללכת לשחייה לילית בחוף לא מוכרז בטיעון ש"לכולם מרשים". זה הזמן שלכם כהורים להעביר מסר ברור שאינו משתמע לשתי פנים: אינכם פועלים מתוך לחץ חברתי ויש מקום להפעלת שיקול דעת. כדאי ליצור קשר עם ההורים האחרים ולחשב יחד איתם מסלול מחדש, ולאחר מכן להעביר למתבגרים מסרים ברורים באשר לעמדתכם בנושא.

 

4. אל תזלזלו בעולמות התוכן שלהם

יכול להיות שהם שומעים מוזיקה שאינה לטעמכם, מתלבשים במה שנתפס בעיניכם כחוסר טעם מזעזע ומשקיעים את זמנם הפנוי במה שנראה לכם כהבל הבלים. אז מה? זכרו שאלה הדברים החשובים להם וכבדו את עולמם. כך אתם עשויים אף להרוויח יותר את קרבתם.

 

5. אל תחפרו

המשיכו להתעניין כל הזמן במעשיהם, לברר איפה הם נמצאים ולהראות להם שאכפת לכם מהם - אבל עשו זאת בטיימינג הנכון, כשהם פנויים להקשבה (נסיעה משותפת ברכב מהווה הזדמנות מצוינת לכך), ותוך הקפדה על העברת מסרים קצרים וברורים והימנעות מנאומים מייגעים.

 

 הילדים מחוברים כל היום לאוזניות?

כדי למנוע הצטברות חיידקים שעלולה להתפתח לזיהום פטרייתי באוזן, הקפידו לחטא יום־יום את האוזניות לפני השימוש באמצעות מגבון המכיל 70% אלכוהול.

 

הקפידו לחטא את האוזניות מדי יום (צילום: Shutterstock)
    הקפידו לחטא את האוזניות מדי יום(צילום: Shutterstock)

     

    ייעוץ מקצועי: ד״ר חרמון רוני, מומחה לרפואת אא"ג, שירותי בריאות כללית

     

      מה לעשות כשהילד מתעצבן: "די, אני לא יכול לחיות בבית הזה!!!" 

       

      חמש דרכים שיסייעו להפוך את הכעס מגורם הרסני למנוף של צמיחה, לחצו לכתבה (צילום: Shutterstock)
      חמש דרכים שיסייעו להפוך את הכעס מגורם הרסני למנוף של צמיחה, לחצו לכתבה (צילום: Shutterstock)

       

       

      הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
      הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד