יש לכם חודש להתאמן על העוגה הזאת, כך שתצא מושלמת בחג

עוגת תפוחים טובה לא מחייבת תירוצים ותיאורים מיוחדים. אולי רק חשוב שתדעו כי התפוחים בה מקורמלים, הכנתה פשוטה מאוד והיא תבוא בול בסוף ארוחה בשרית

מירי צדוק

|

14.08.20 | 08:52

יש לכם חודש להיווכח שזאת העוגה שלכם לראש השנה (צילום: מירי צדוק)
יש לכם חודש להיווכח שזאת העוגה שלכם לראש השנה (צילום: מירי צדוק)
 

מרכיבים

תבנית מלבנית בגודל 25X35 ס"מ 

 

לתפוחים המקורמלים

  • 1 כוס סוכר
  • 4-3 תפוחים ירוקים פרוסים לקוביות קטנות

 

לעוגה

  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר קנים
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא, מנופה
  • 1/2 1 כוסות קמח כוסמין לבן, מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. התפוחים: שמים את הסוכר במחבת בקוטר 26 ס"מ ומחממים אותו עד שהקצוות הופכים להיות בצבע חום. מערבבים בזהירות את הסוכר, עד שהוא הופך לקרמל סמיך. מעבירים את התפוחים למחבת ומחכים כשתי דקות עד שהם יגירו נוזלים. מערבבים קלות עד שהתפוחים מצופים בקרמל ומכבים את האש.
  3. העוגה: מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך חמש דקות עד לקבלת קצף לבן ותפוח. 
  4. מאטים את פעולת המיקסר ומוסיפים את השמן בהדרגה עד שכל השמן נטמע בתוך הבלילה.
  5. מפסיקים פעולת המיקסר ומקפלים לתערובת את הקמח המנופה ואת אבקת האפייה בעזרת מרית.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית כך שתתפזר בשכבה אחידה. מפזרים באופן שווה את התפוחים.
  7. אופים 40-30 דקות עד אשר קיסם ננעץ ויוצא יבש. מוציאים את העוגה מצננים ומפזרים אבקת סוכר אם רוצים.

 

עוד עשרות מתכונים נפלאים של מירי צדוק כנסו לאינסטגרם שלה או לבלוג "עוגה לשבת"

 

    אחרי המתוק, תמיד מתחשק משהו מלוח, נסו מאפינס שקשוקה

     

    לחצו על התמונה גדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)
    לחצו על התמונה גדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד