בלי נקיפות מצפון: עוגת גבינה קלה להכנה עם קרם מפנק

פינוק מיוחד למי ששומר על המשקל, למי שנמנע מגלוטן ולמי שאוהב עוגות גבינה קרמיות, נימוחות וממש קלות להכנה. ויש גם גרסה עשירה יותר, למעוניינים

גיל חובב מכין עוגת גבינה ללא גלוטן. לחצו על הסרטון לצפייה
צילום: ירון שרון וחגי דקל | עריכה: רז רפאל
עוגת גבינה נימוחה ומפנקת ללא גלוטן  (צילום: אביגיל עוזי)
עוגת גבינה נימוחה ומפנקת ללא גלוטן (צילום: אביגיל עוזי)
זו העוגה שאני מכין לעצמי כשאני בדיאטה: היא מפנקת, לימונית, נימוחה ומתהדרת בניחוח קל של וניל. החטא היחיד (והקטן מאוד) שלה הוא שמנת חמוצה 9% שומן, אבל היי – שימו לב שגבינת השמנת שבה היא 5% שומן. עצה שלי: פשוט אל תספרו לאף אחד שזו גבינה 5%. מניסיון: לא ירגישו. ואם רוצים גרסה קצת יותר מושחתת? מחליפים גביע אחד של גבינת שמנת ניו יורק 5% בגביע אחד (250 גרם) מסקרפונה של "גד".

 

המרכיבים (לתבנית בקוטר 26-24 ס"מ):

  • 1 כוס (85 גרם) שקדים טחונים
  • 2 ביצים, מופרדות
  • קורט קינמון
  • 2 גביעים (400 גרם) גבינת ניו יורק במרקם שמנת 5% שומן של "גד"
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד קטן
  • 1 כף תמצית וניל
  • ממתיק מלאכותי שווה ערך לכוס סוכר אחת
  • 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה 9%
  • לקישוט (אם רוצים): תוכן של 4-3 פסיפלורות, או כל פרי אחר שאוהבים.


ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.

2. שמים בקערה את השקדים, חלבוני הביצים והקינמון, ומערבבים. משטחים על תחתית התבנית ומיישרים.

3. שמים בקערת מעבד המזון את הגבינות, החלמונים, המיץ וקליפת הלימון, הווניל והממתיק, ומעבדים לעיסה אחידה. יוצקים מעל השקדים.

4. אופים 30-25 דקות, עד שהעוגה מתייצבת. מוציאים ולא מכבים את התנור.

5. מורחים על העוגה את השמנת החמוצה, מחזירים לתנור ואופים עוד כ-15 דקות, עד שהשמנת מתייצבת. מוציאים ומצננים. מעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.

6. אם רוצים מקשטים לפני ההגשה בפסיפלורה או בפירות אחרים. מגישים.

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלון שפרנסקי, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלון שפרנסקי, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד