כל הטריקים למג'דרה מושלמת, שתככב כעיקרית בארוחה צמחונית

בואו לגלות את הסוד למג'דרה נהדרת, שאפשר להגיש כמנה מרכזית בארוחת צוהריים או ערב נטולת בשר. על הדרך תוכלו גם ללמוד איך מבטאים את השם כמו שצריך

גיל חובב מכין מג'דרה. לחצו Play לצפייה
צילום: ירון שרון וחגי דקל | עריכה: רז רפאל
מג'דרה (צילום: טל שחר)
מג'דרה (צילום: טל שחר)

לכאורה: אורז עם עדשים. למעשה: ההוכחה הניצחת לכך ששלם יכול להיות גדול מסך חלקיו. מג'דרה כהלכתה אינה תוספת. היא פלא, נס ושיחוק אטומי. אבל רק אם מכינים אותה כמו שצריך. הנה כל הסודות:

 

המרכיבים

  • 1 כוס (כ-200 גרם) אורז פרסי
  • 1 כוס (כ-200 גרם) עדשים ירוקות
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים רותחים
  • 1/2 כוס (כ-50 גרם) שקדים משובבים או צנוברים
  • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק

 

ההכנה

1. שמים את האורז בקערה, ממלאים בשפע של מים ומשרים למשך שעה לפחות. שוטפים היטב כדי להיפטר מהעמילן.

2. שמים את העדשים הירוקות בסיר קטן, ממלאים במים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כ-5 דקות . מסננים.

3. יוצקים לסיר 4 כפות משמן הזית ומחממים. מוסיפים את האורז והעדשים, מערבבים ומתבלים במעט מלח ופלפל. מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה חוזרת, מכסים ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה, עד שכל המים נספגים. מסירים מהאש, מסירים את המכסה, מותחים יריעת נייר סופג מעל לסיר וסוגרים את המכסה מעליה (כך הנייר יספוג את האדים).

4. בינתיים, שמים במחבת יבשה את השקדים או הצנוברים, וקולים עד שהם מזהיבים. מעבירים לקערית.

5. יוצקים את השמן הנותר למחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא משחים היטב.

6. מוסיפים את הבצל המטוגן (עם השמן) ואת השקדים או הצנוברים לסיר המג'דרה. מתבלים בפלפל שחור בשפע. מערבבים ומגישים.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלה אוזן, סגנון: לירון שמעוני)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלה אוזן, סגנון: לירון שמעוני)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד