קציצות דג אפויות עם פטנט: בלי טיגונים ובכלום עבודה

הכי פשוטות בעולם והכי טעימות בעולם, והכל קורה במעבד המזון (לא מלכלכים כלים!). גיל חובב, "השף השפוי", מגלה את הטריק לקציצות דגים מושלמות

גיל חובב מכין קציצות דגים אפויות. לחצו Play לצפייה
צילום: ירון שרון וחגי דקל | עריכה: רז רפאל
קציצות דג אפויות עם פטנט (צילום: טל שחר)
קציצות דג אפויות עם פטנט (צילום: טל שחר)

בי נשבעתי שרבים מבני משפחתי טוענים שזו המנה הכי טעימה שאני יודע להכין. וזה מעליב, כמובן, כי הקציצות האלה כל כך פשוטות! אני נעלב בשם עצמי ונעלב בשם הדג אבל עם ההצלחה אין מתווכחים.

 

שימו לב: אין צורך בפירורי לחם. אין צורך בביצה. אין צורך בטיגון. מה עוד תבקשי מאיתנו מכורה ועדיין אין?!

 

המרכיבים

 (18-15 קציצות)

 

  • שמן זית לשימון הקציצות
  • 1 בצל לבן בינוני, קלוף וחתוך לרבעים
  • 4-3 שיני שום
  • 1 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, מה שאוהבים)
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כף שטוחה פלפל שחור
  • 2 פילטים (כ-400 גרם) לברק או דניס, ללא העור

 

ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. יוצקים לצלוחית שמן זית בעומק כ-1 ס"מ.

2. שמים את הבצל בקערת מעבד מזון עם להב פלדה, ומרסקים (או מגררים על פומפייה). סוחטים היטב ונפטרים מהנוזלים (מים הם אויבי הקציצה!).

3. מחזירים את הבצל הסחוט למעבד המזון. מוסיפים את השום, עשבי התיבול, המלח והפלפל ומעבדים לעיסה אחידה וירוקה. מוסיפים את הפילטים ומעבדים לתערובת אחידה.

4. יוצרים מהתערובת 18-15 כדורים בגודל כדורי פינג-פונג, ופוחסים אותם לצורת קציצות. טובלים כל קציצה בשמן הזית משני הצדדים, מנערים ומניחים בתבנית.

5. אופים כ-20 דקות, הופכים ואופים 20 דקות נוספות, עד שהקציצות משחימות משני הצדדים.

6. מגישים חם (או קר בכריכים). הקציצות נשמרות יממה במקרר. 

 

לכל המתכונים של השף השפוי

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום:  איתן טל, סגנון: איתי בצלאלי)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: איתן טל, סגנון: איתי בצלאלי)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד