גיל חובב מכין סלט משני סלטים. לחצו על הסרטון לצפייה
צילום: ירון שרון וחגי דקל | עריכה: רז רפאל

פנצנלה וקפרזה בקערה אחת (צילום: אביגיל עוזי)
לוקחים את סלט הפנצנלה של האיטלקים, מוסיפים לו את הקפרזה, מערבבים אותם יחד בקערה אחת, ואתם לא מאמינים כמה זה שווה. מדובר בארוחה קיצית שלמה שיש בה לחם, גבינה טובה ושפע ירקות. וזה כל כך יפה, שזה יפוצץ לכם את האינסטוש.
המרכיבים:
לקרוטונים:
- 4-3 פרוסות לחם, חתוכות לקוביות
- שמן זית, לפי הטעם
- מלח ופלפל
לסלט:
- עגבניות שרי בכל הצבעים והצורות
- 2 גביעים (300 גרם לאחר סינון) מוצרלה בייבי 18% שומן של "גד"
- 2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
- 1 בצל סגול, קצוץ גס
- 1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים
- מלח ופלפל שחור
- חופן עלי בזיליקום טריים
- שמן זית, לפי הטעם
- חומץ בלסמי, לפי הטעם
ההכנה:
1. הקרוטונים: מחממים את התנור ל-200 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. שמים את קוביות הלחם בקערה, מוסיפים את שמן הזית, המלח והפלפל, מערבבים ומשטחים בתבנית. אופים ומערבבים פעם-פעמיים תוך כדי הקלייה, עד שהלחם משחים יפה. מוציאים ומצננים.
3. בינתיים, מכינים את הסלט: חוצים את עגבניות השרי הגדולות יותר, ושמים בקערה לא עמוקה. מוסיפים את העגבניות הקטנות יותר בשלמותן, ואת כל שאר מרכיבי הסלט, ומערבבים.
4. מוסיפים את הקרוטונים, מערבבים שוב ומגישים מיד.