בורקס מים טורקי עם טריק גאוני: המאפה הטרנדי בגרסה מהירה

כולם מדברים על הסו בורק הטורקי, הכלאה גאונית בין לזניה לבורקס. אבל מה עושים כשהמתכון המקורי כולל עלי יופקה חלוטים? קבלו את הגרסה הפשוטה, הזולה והטעימה בטירוף

גיל חובב מכין בורקס מים טורקי. לחצו על הסרטון לצפייה
צילום: ירון שרון וחגי דקל | עריכה: רז רפאל
בורקס מים טורקי  (צילום: אביגיל עוזי)
בורקס מים טורקי (צילום: אביגיל עוזי)
פתאום כולם מדברים על בורקס מים טורקי. המאפה הזה פרץ לתודעה המקומית לפני כשנה ופשט בארץ כדליקה בשדה קוצים, ולא בכדי: בורקס המים (סו בורק, בטורקית) הוא הכלאה גאונית בין לזניה איטלקית לבורקס בלקני, כשהעלים המשמשים להכנת המאפה הם עלי יופקה (yufka), שנותנים להם חליטה קצרה במים רותחים.

 

ועכשיו לצרות: מה זה יופקה ואיפה משיגים?! ושאני אחלוט יריעות בצק? מה עוד?! או, אז בשביל זה אני כאן. קבלו מתכון תחמון גאוני: מאפה שהוא כמו סו בורק, אבל מורכב מעלי בצק פילו (מופשרים מראש). לא צריך לבשל אותם, רק לטבול בתערובת של ביצים, מים ושמן ולהניח ברישול חינני בתבנית. והתוצאה? נשבע לכם שילכו עליה מכות.

 

בורקס מים טורקי

 

המרכיבים (לתבנית עגולה או מרובעת בעלת שוליים גבוהים)
  • מעט חמאה או שמן לשימון התבנית
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים
  • 1 חבילה (כ-16 עלים) עלי פילו מוקפאים, מופשרים במקרר למשך הלילה
  • 1 קופסה (200 גרם) קוביות בולגרית מעודנת 5% של "גד", מסוננת
  • חופן פרמז'ן גרנה פדנו מגוררת של "גד"
  • אם רוצים: חופן פטרוזיליה, קצוצה

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות (אין צורך בטורבו).

2. שמים בקערה בינונית את הביצים, השמן והמים, וטורפים.

3. משמנים תבנית עגולה או מלבנית בנדיבות. מסדרים שני עלי פילו בתבנית כך שיכסו את תחתיתה, ושוליה יגלשו בנדיבות החוצה.

4. חוצים את כל עלי הפילו הנותרים, כשהם מסודרים זה על גבי זה, כך שמתקבלות שתי ערימות, ושמים אחת מהן בצד. לוקחים חצי עלה אחד מהערימה השנייה, טובלים אותו בבלילה ומניחים בתבנית בצורה מבולגנת ולא מתוחה. מכינים כך את כל חצאי העלים, כך שמתקבלת שכבת עלים מרושלת המכסה את כל התחתית.

5. מפזרים מעל העלים שבתבנית, בצורה אחידה, את קוביות הגבינה הבולגרית. מפזרים מעל את הגרנה פדנו, ואם רוצים גם את הפטרוזיליה הקצוצה.

6. לוקחים את ערימת עלי הפילו ששמנו בצד, ומכינים שכבה נוספת באותה הצורה: טובלים את העלים בבלילה ומניחים בתבנית בצורה מבולגנת, עד שמתקבלת שכבה עליונה מרושלת. סוגרים מעל עם שולי עלי הפילו שהנחנו בבסיס התבנית, ויוצקים עליהם את מה שנשאר מתערובת הביצים. מועכים טיפונת ביד, רק כדי לוודא שגם השכבה העליונה ספוגה בבלילה.

7. אופים כ-50 דקות, עד שהמאפה מזהיב. מוציאים ומצננים כ-10 דקות. מגישים.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלה אוזן, סגנון: לירון שמעוני)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלה אוזן, סגנון: לירון שמעוני)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד